[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. decembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

30. Nov 2000 17:13 (GMT+01:00)

Zbog izrečenih lažnih, uvredljivih i zlonamernih informacija

Mirko Marjanović tužio G17, Novosti, Batića i Kolundžiju

BEOGRAD (Beta) - Bivši premijer Srbije i direktor "Progresa" Mirko Marjanović tužio je G17 Plus, "Večernje novosti", predsednika Demohrišćanske stranke Vladana Batića i potpredsednicu Demokratske alternative Nadu Kolundžiju zbog "više lažnih i uvredljivih informacija" u vezi sa kreditom koji je dobio od kompanije "Progres" za kupovinu stana.

"U ovakvoj situaciji, posebno u slučajevima gde se napadalo na moj lični i porodični život, iznošenjem neistina povodom mog kreditnog aranžmana sa kompanijom Progres za kupovinu stana, kao i stambenih uslova u kojima smo živeli moja porodica i ja, odlučio sam da se istina utvrdi pred nadležnim sudom", istakao je Marjanović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je ocenio da je jedini cilj "lažnih, uvredljivih i zlonamernih informacija" koje su objavljene u medijima da se Marjanović diskredituje "kao čovek, privrednik i bivši predsednik Vlade Republike Srbije".

"Pokušao sam da u interesu odbrane moje časti i ugleda reagujem putem demantija u istim onim glasilima koja su objavljivala napade na moju ličnost, ali nisam naišao na odgovarajuće razumevanje", napisao je Marjanović.

Krizni štab "Progresa" saopštio je u ponedeljak da su izdvajanja za "Biznis vilu" Mirka Marjanovića za 50 odsto veća od ukupne sume plata svih zaposlenih u toj kompaniji. Troškovi za vilu koju je Marjanović zakupio 1993. godine u ulici Sanje Živanović 17B na Dedinju prelaze sumu od 900 hiljada nemačkih maraka, a troškovi reprezentacije za devet meseci ove godine iznose četiri miliona dinara, saopštio je krizni štab.

Mesečni zakup vile, kako se navodi, staje 2.000 dolara ili dosad ukupno 404.600 nemačkih maraka, adaptacija vile koštala je 500 hiljada maraka, istakao je "Progresov" krizni štab. U saopštenju se još navodi da pored "Biznis vile" Marjanović ima i "Biznis klub" u novoj palati Progresa u Zmaj Jovinoj 10.


vesti po rubrikama

^hronika

17:08h

Otmičari za Velimira Mandića tražili tri miliona maraka

17:09h Okončana šestodnevna drama oko otmice sina Lepe Brene
17:12h Spasavajući bebu, u požaru izgoreo mladić
17:13h Mirko Marjanović tužio G17, Novosti, Batića i Kolundžiju
17:14h

Zbog prekoračenja ovlašćenja: Razrešeno šestoro policajaca

   


     


FastCounter by LinkExchange