[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 2. novembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

01. Nov 2000 14:30 (GMT+01:00)

Posle sednice UO Partizana, javnosti prezentirana žalba povodom odluke disciplinskog sudije

Poštovanje propisa i preinačenje odluke

Prašina na skandalozni 115. derbi još se nije slegla, odluka je doneta, usledila je žalba Partizana i, iščekujući odluku, čelni ljudi kluba iz Humske odlučili su da prezentiraju javnosti sadržaj žalbe.

Uz kopiju žalbe generalni sekretar Partizana Žarko Zečević priložio je i saopštenja Crvene zvezde posle meča, kao i svoje saopštenje posle tragične pogibije navijača na 113. derbiju.
- Na sednici Upravnog odbora razmotrili smo detalje žalbe upućene FSJ. U prilog pored brojnih argumenata idu i fotografije na kojima se vidi da su navijači Crvene zvezde sa obeležjima fotoreportera i redara aktivno učestvovali u tuči - istakao je Zečević pokazujući slike kao dokazni materijal (navijač Crvene zvezde sa markerom "foto 65" i isti čovek na konferenciji za štampu "Delija").

U žalbi Partizana podvlači se da su povređene odredbe disciplinskog pravilnika, da je utvrđeno činjenično stanje pogrešno i nepotpuno, te da je došlo do povrede disciplinskog pravilnika, Pravilnika o bezbednosti i Pravilnika o fudbalskim takmičenjima.
- Konstatovali smo da su odgovorna lica nesavesno obavila posao sa tendencijom da se prikriju pravi dokazi. Sada je jugoslovenski fudbal u delikatnoj situaciji jer kako u FSJ mogu da računaju na autoritet u budućnosti i da očekuju da drugi poštuju propise kada ih krše upravo njihovi ljudi. Najtendencioznija od strane disciplinskog sudije je izjava da su navijači Partizana pre utakmice pretili da će prekinuti utakmicu. To nije istina. takođe, sudija je pokušao da prenebregne izveštaj MUP u kome jasno stoji da "je Crvena zvezda kao organizator preuzela obezbeđenje u sektoru "teren". Takođe, u izveštaju MUP piše da je u teren ušlo oko 60 navijača Partizana i više stotina navijača Crvene zvezde. Jasno je da iz ove disproporcije ne može proizaći ista kazna - objasnio je generalni sekretar Partizana.

Binićevo pravo

Pre nekoliko dana direktor Obilića Dragiša Binić izjavio je da i Crvena zvezda i Partizan treba da budu kažnjeni sa oduzimanjem devet bodova...
- To je lično mišljenje direktora Obilića i ne želim da komentarišem. Svako ima pravo da kaže šta misli - istakao je Zečević.

Koji je konačan zahtev Partizana?
- Tražimo da se primene propisi i da se u skladu s tim preinače odluke o jednakoj krivici. Takođe, pozvaćemo na odgovrnost delegata i komesara za bezbednost zbog lažnih izjava, te da li je disciplinski sudija kompetentan za dalje vršenje funkcije s obzirom da se služio tim izjavama u donošenju odluke.

Da li to znači da u skladu s propisima očekujete 3:0 za Partizan?
- Očekujemo da se poštuju propisi kod preinačenja odluke.

Ukoliko žalba bude odbijena?
- Kao i ranije ni sada ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, mogu da dam lični stav, ali pita se Upravni odbor kluba i tako će i biti - zaključio je Zečević.

B. C.

 

FSJ nije zvao Partizan!

Hoće li Partizan pozitivno odgovoriti na poziv FSJ da zajedno sa ljudima iz Crvene zvezde i "kuće fudbala" sednu za sto i reše novonastalu situaciju?
- Mi nikakav zvanični pismeni poziv nismo dobili, tako da ne mogu da komentarišem. Ukoliko poziv stigne odluku o učestvovanju našeg kluba doneće Upravni odbor Partizana - objasnio je Zečević.


vesti po rubrikama

^sport

14:15h

U subotu na Vračaru, novi trener Obilića, Dostanić, protiv Zvezde

14:25h

Muslin o odlasku pomoćnika Ratka Dostanića u Obilić: Zatečen sam...

14:30h

Posle sednice UO Partizana, javnosti prezentirana žalba povodom odluke disciplinskog sudije

14:40h

U četvrtak uveče u "Pioniru" Partizan protiv Krke u 3. kolu Suprolige

14:50h

Budućnost u četvrtak uveče u Londonu protiv Tauersa

23:20h

Železničar Jug.- Lovćen 28:22 (15:10)

23:30h

U rukometnom derbiju Partizan-C. zvezda 25:23 Da se zna stariji...

      


FastCounter by LinkExchange