[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 10. oktobar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

09. Oct 2000 16:17 (GMT+01:00)

U vrtlogu protesta i SPS-ovska TV u Raškoj

Sestra Gorice Gajević došla "po svoje"

Otpor i DOS sprečili pokušaj bivše urednice Raške televizije da iznese opremu vrednu 600 hiljada maraka

Raška je zahvaćena talasom protesta i štrajkova zbog izborne krađe od prvog postizbornog dana. Na ulicama je danima protestovalo oko 2.000 ljudi, jer se opravdano sumnjalo da su glasovi pokradeni na skoro svim izbornim mestima.

Jedan od zahteva štrajkača bio je da se u njihove ruke preda novootvorena televizija u Raškoj koja je zvanično u vlasništvu socijalista. Glavni i odgovorni urednik ove televizije bila je Slađana Filipović, rođena sestra Gorice Gajević, a svi radnici na platnom spisku bili su članovi SPS-a.

Prošle nedelje, kada se čekalo da SPS i zvanično prizna poraz na izborima, održan je sastanak kojem su prisustvovali predsednik Opštinskog odbora SPS dr Bojan Milovanović, predstavnik Mladih socijalista Raške Marko Miletić, predstavnik MUP-a Raške i predsednik Opštinskog odbora DS-a Milomir Mitrović. Tada je dr Milovanović predao televiziju štrajkačima i postignut je dogovor o reemitovanju Nove televizije RTS uz obavezno emitovanje Dnevnika i lokalnih vesti. Na sastanak je pozvana i Slađana Filipović koja se nije pojavila.

Sledećeg dana održan je novi sastanak između predstavnika DOS-a i SPS-a na kome je prisustvovala i Filipovićeva. Tom prilikom dogovoren je njen odlazak sa dosadašnje funkcije, a ona prisiljena da ostane u zgradi televizije sve dok ne naredi svojim radnicima da poštuju dogovor o novoj programskoj šemi. Bivša urednica je poštovala zahteve DOS-a samo jedan dan.

Već sledećeg jutra kompletan kolektiv televizije se na njen zahtev nije pojavio na svojim radnim mestima, a Slađana Filipović je ušla u zgradu televizije u pratnji svojih ljudi sa namerom da odnese opremu vrednu 600 hiljada nemačkih maraka. U tom pokušaju sprečili su je aktivisti Otpora i DOS-a koji od tada, zajedno sa policijom, dežuraju štiteći zgradu raške televizije.

Kako saznajemo od Predraga Vukovića, predsednika IO DS-a u Raškoj, u utorak će biti održana sednica Skupštine opštine.

- Pozvaćemo odbornike SPS-a na moralnu odgovornost, ako oni to uopšte imaju, da se pokupe i mirno izađu napolje, a mi ćemo uvesti prinudnu upravu - rekao nam je Vuković i dodao da će oformiti komisiju čiji će zadatak biti da utvrdi ko je kupio "toliko skupu opremu za tako malu televiziju u siromašnom gradu."

- Ako je oprema kupljena od članarina socijalista, oni su slobodni da je zadrže. Što se tiče Slađane Filipović, mislim da ta žena ne shvata da ništa nije kao juče. Za nju ćemo uvesti drugi metod - za uši i napolje! - revoltirano je dodao Predrag Vuković.

J. Subotić


vesti po rubrikama

^društvo

16:17h U vrtlogu protesta i SPS-ovska TV u Raškoj: Sestra Gorice Gajević došla "po svoje"
16:36h Smena na čelu Fakulteta političkih nauka u Beogradu
17:07h

"Prelazni" direktor Kliničkog centra Srbije dr Mihajlo Mitrović

17:19h

Na zahtev radnika Radoman Božović, direktor "Geneksa", podneo ostavku

18:46h Protestna šetnja studenata Beogradskog univerziteta
19:07h Ponovo vize za Kanadu
19:19h Najzad hartija
21:46h Narodni muzej apeluje da se vrate uzeti predmeti iz Savezne skupštine
00:03h Panić preuzima "Galeniku"
00:05h Promene u RTB-u Bor
   


     


FastCounter by LinkExchange