[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 6. oktobar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

05. Oct 2000 17:18 (GMT+01:00)

Iva Milivojević (19) iz Beograda preksinoć izabrana za Mis Jugoslavije

Jesmo tužni, nismo ružni

"Glas" promovisao najlepšu Jugoslovenku još pre trideset dana

Iva Milivojević, devetnaestogodišnja studentkinja Ekonomskog fakulteta iz Beograda, izabrana je u sredu uveče na svečanoj ceremoniji u Centru "Sava" za mis Jugoslavije 2000. godine. Nije da se hvalimo, ali "Glas" je ovakav ishod na neki način predvideo - Ivina slika našla se na našoj naslovnoj strani još posle kastinga, kad je određeno 30 finalistkinja, a na sam dan izbora nova misica sasvim slučajno, pojavila se i u redovnoj rubrici gde smo predstavljali lepotice.

Polupopunjena sala Centra "Sava", osim Ive i ostalih laureatkinja, najburnije je pozdravila - Minimaksa i beogradsku novinarku Snežanu Dakić.

Sve misice

Mis JU za takmičenje Mis Universe postala je Ana Janković, Mis Ju za Mis Interkontinental Ana Šargić, Mis Ju za "top model of the world" Nina Kovačević, Mis JU za Mis Evrope Marija Ljubisavljević, Mis fotogeničnosti Ana Bajagić, i Mis Interneta Dunja Đurić.

- Došao sam izuzetno, jer sam u štrajku. Želim da pokažem kako jesmo tužni, al nismo ružni - rekao je Minimaks, inače predsednik žirija poznatih u kome su još bili: mađioničar Big Lale, voditeljka Tamara Raonić, fotograf Dejan Milićević...

Snežana Dakić, predsednik žirija novinara i fotoreportera, u kome je bio i odgovorni urednik "Glasa" Milan Mišić, nije ispoštovala uputstvo sa pozivnice o obaveznoj garderobi - večernjoj haljini i svečanom odelu.

- Prilagodili smo večeras garderobu uličnim prilikama - rekla je Dakićeva.

Bili su ovo, naime, prvi izbori za mis u neobičnim okolnostima - dok je Srbija u štrajku. Organizator, međutim, nije mogao da ih otkaže jer se prijava za takmičenje "Miss world" jutro posle morala poslati. Upravo zbog okolnosti, na izbor nisu stigli ni najavljeni gosti iz inostranstva - ruski režiser Nikita Mihalkov, delegacija grčkog ostrva Tasos gde su se lepotice prethodne dve nedelje spremale, članovi porodice Milene Pavlović Barili iz Italije...

Sam program, osmišljen u duhu velike srpske slikarke, bio je mnogo interesantniji nego ranije. Lepotice su predstavljene prvo zajedno, pa pojedinačno, i svaka je otkrila neku svoju "foru". Moglo se saznati da Katarina Šušmanović sanja da postane stjuardesa, da je Maja Nikolić u sve ovo upala jer su je organizatori primetili u publici tokom izbora za Mis Čačka, da Suzana Koledin obožava Antonija Banderasa, a Dunja Đurić Egziperijevog "Malog princa", dok Svetlana Lukić želi da upozna Vladimira Grbića (inače člana glavnog žirija), a Miljani Todorović je najveća želja da upozna patrijarha Pavla...

Jedanaest devojaka izabranih u najuži izbor onda je odgovaralo na pitanja glavnog žirija. Miroslav Lazanski, predsednik, pitao je "da li će zaplakati ako postane mis". Devojka je odgovorila: "Da, naravno." Vanju Grbića interesovalo je: "Koliko vam prija, a koliko smeta što vas posmatraju zbog atraktivnosti?". Buduća mis, Iva, odgovorila je: "Ljudi znaju da sam prvo pametna, a onda lepa." Ruski ambasador Valerij Jeosin hteo je da zna šta kandidatkinja Marija Ljubisavljević zna o Rusiji:

- Znam da je Rusija naša velika i prijateljska zemlja - odgovorila je ona. Biznismena Miloša Kangrgu zanimalo je kakve ruže voli Nikoleta - žute ili crvene. Ja volim bele, rekla je.

Velimir Vukadin, vlasnik turističke agencije "World" pitao je koja su tri trenutno najveća operska pevača- često nastupaju zajedno, a jedan je Pavaroti.

- Pavaroti... Bočeli i Oliver Njego - ko iz topa rekla je lepotica.

A advokat Bora Borović pitao je Ninu Kovačević da li će se baviti politikom.

- Ja želim da budem advokat, rekla je Nina.

Potom, fanfare, obavezne suze, i Lana Marić, prošlogodišnja mis, Ivi Milivojević je predala krunu i žezlo.
- Hvala svima, i mom dečku koga volim najviše na svetu - kazala je najlepša Jugoslovenka, pošto je primila skupocene nagrade - novu "tojotu jaris", bundu, nakit, "fosil" sa dijamantom...

Tako je još jedna devojka iz komšiluka postala princeza.

D. PETROVIĆ
FOTO Z. SINKO


vesti po rubrikama

^reportaža

16:22h Reporteri "Glasa" probili se do pobunjenih rudara u "Kolubari"
16:48h

U dugoj koloni Užičani u četvrtak prošli blokade i stigli u Beograd

17:18h

Iva Milivojević (19) iz Beograda preksinoć izabrana za Mis Jugoslavije

23:50h Bager koji je u istoriju ušao
   


     


FastCounter by LinkExchange