[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 25. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

24. Sep 2000 15:40 (GMT+01:00)

Skoro svi savezni i republički funkcioneri glasali u prepodnevnim satima

Vuk Drašković nije glasao

BEOGRAD, PODGORICA - Skoro svi savezni i republički funkcioneri glasali su u nedelju u prepodnevnim satima, a državni mediji zabeležili su njihovo glasanje.

Savezni ministar za obranu general-armije, Dragoljub Ojdanić, rekao je da od izbora očekuje da "ono što smo odbranili veličanstvenim otporom našeg naroda i svih subjekata odbrane, sačuvamo na ovim izborima, u miru".

Načelnik Generalštaba VJ, general-pukovnik Nebojša Pavković, izjavio je da glasao i tako ispunio svoju građansku obavezu, "kao i mnogi građani Jugoslavije kojima je do nje stalo".

Predsednik DS Zoran Đinđić glasao je, sa suprugom Ružicom, na biračkom mestu 44, u Zmaj Jovinoj 19, u centru Beograda.

Milošević ne rizikuje

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da "nije sporno da predsednički kandidat DOS-a Vojislav Koštunica ima prednost u odnosu na druge predsedničke kandidate, ali je izrazio uverenje da će Milošević, ipak, "proglasiti nezasluženu pobedu". Pominjući hapšenja, mnogobrojna ubistva, pokušaje atentata, zabrane medija, progon članova Otpora, nestanak Ivana Stambolića, crnogorski predsednik je za TV Crna Gora rekao da je sve to priprema "koja ima za cilj da se Milošević ne izloži nikakvom izbornom riziku", te da će Milošević, u slučaju protesta građana povodom izbornih rezultata, biti spreman da upotrebi "svu silu da bi sačuvao vlast".

Predsednik GSS Goran Svilanović izrazio je očekivanje da će Vojislav Koštunica osvojiti više glasova nego što Milošević može i da zamisli. Na pitanje o mogućnosti poništenja izbora koje najavljuje vlast, Svilanović je rekao da je to delo "predizborne histerije vladajućih stranaka, koje su svesne da gube vlast".

Jedan od lidera Srba sa severa Kosmeta, Oliver Ivanović, pozvao je u nedelju sunarodnike da glasaju za promene i saopštio da je dao glas Vojislavu Koštunici.

Član IO SPO Danica Drašković izjavila je posle glasanja da se nada da će ovi izbori biti uspešni za njenu stranku, naglašavajući da je to "jedino što je zanima". Na pitanje kako se oseća, jer na glasanje prvi put dolazi bez Vuka Draškovića, Danica Drašković je odgovorila: "Osećaj je loš što ste i što smo svi mi dozvolili da bude tamo gde jeste i da ne može da glasa".

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je optimistički raspoložen u pogledu izbornih rezultata SRS-a. On je istakao da je za SRJ veoma važno da ovi izbori budu regularni na svim nivoima.

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje pobedu nacionalnih patriotskih snaga u SRJ. Ističući da očekuje da će SRS posle izbora ostvariti ideal slobodne srpske države, Vučić je rekao da će se ova stranka boriti za stvaranje jedinstvene srpske države, kao i uslova za ekonomski napredak i izlazak zemlje iz socijalne bede i krize.

Momir Bulatović, savezni premijer i predsednik SNP, glasao je u Podgorici i bio zadovoljan zbog velikog odziva birača i "pozitivne atmosfere na biračkim mestima". "SNP od ovih izbora očekuje povećanje broja mandata u oba doma saveznog parlamenta i ojačanje savezne države", naglasio je Bulatović.

Potpredsednik SNP Predrag Bulatović ocenio je da će posle saveznih izbora, po broju mandata, SNP "verovatno biti najjača partija u Skupštini SRJ i da će obezbediti mesto saveznog premijera". "To je veoma značajno za poziciju Crne Gore", rekao je Bulatović, koji je glasao u jednoj privatnoj kući u Podgorici.

On je naglasio da su otvorena sva biračka mesta "što znači da su savezni organi uspeli, uprkos neviđenoj blokadi republičkih organa, da organizuju ono što im je bila dužnost".

Šef diplomatije SRJ Živadin Jovanović izjavio je da u SRJ pobeđuju volja naroda, sloboda, nezavisnost, dostojanstvo, "filozofija svoj na svome" i otvorenost za saradnju s Evropom i svetom.

Predsednik Srbije Milan Milutinović izjavio je posle glasanja, na koje je došao sa suprugom Olgom i sinom Veljkom, da su ovi izbori bitka za SRJ, obnovu i razvoj zemlje.

Premijer Srbije Mirko Marjanović rekao je da SPS i JUL imaju najbolja rešenja i program za narod i da postižu rezultate "koje svi želimo".

Generalni sekretar SPS-a Gorica Gajević rekla je da se ovim izborima brane sloboda i pravo na ubrzani razvoj naše države.

Predsednik SPS Beograda Ivica Dačić izrazio je očekivanje da će izbori dati još jaču podršku nastavku politike odbrane zemlje i naše slobode, politici nezavisnosti, obnove zemlje i daljeg njenog razvoja.

Predsednik JUL-a Ljubiša Ristić izrazio je uverenje da će izbori biti "normalni i regularni", a da je "potpuno neregularno što su građani SRJ izloženi nečuvenom pritisku iz inostranstva".

EKIPA "GLASA"


vesti po rubrikama

^politika

15:10h

Vojislav Koštunica glasao: Vlast nespremna da izgubi privilegije

15:15h

Aktuelni predsednik SRJ Slobodan Milošević glasao u Mesnoj zajednici "4 jul"

15:25h

Nikolić: Izbori će da izraze volju građana

15:30h

Vojislav Mihailović: Narod će da prepozna ko je za promene

15:40h

Skoro svi savezni i republički funkcioneri glasali u prepodnevnim satima

15:45h

Glasali i naši olimpijci u Sidneju

16:30h

Strana reagovanja i očekivanja od jugoslovenskih izbora

16:45h

U Crnoj Gori slabije interesovanje za izbore

17:00h

U nedelju tokom dana RTS pripremao binu za proslavu SPS-a

17:10h

CeSID: Mnoge nepravilnosti u prva tri sata glasanja

17:15h

Vojska obezbeđivala birališta u Crnoj Gori

17:30h

Na Kosovu se glasalo na 300 mesta

17:35h

Ko je ovaj čovek: Ivan Radosavljević

19:00h

Prvi izborni rezultat: U Dragosincima kod Kraljeva Koštunica pobedio

22:15h

Redovi za glasanje kao za ulje u Srbiji

23:19h

Upozorenje premijera Italije i Portugala: Izborna krađa produžava sankcije EU

23:30h

"Pomagao" starici da zaokruži Miloševića

23:35h

Štab DOS-a u Crnoj Gori optužio predstavnike SNP-a za izborne manipulacije

23:41h

Valjevo: Glasaju i mrtvi i Amerikanci

23:45h

Beograd: Kordon policije pregradio Kolarčevu ulicu

23:52h

Odziv Beograđana prevazišao sva očekivanja organizatora

23:56h

Grocka: Radikali lomili glasačke kutije, tukli članove izborne komisije

00:30h

U svim većim gradovima pristalice levice i DOS-a okupljali se na ulicama

00:40h

Nepravilnosti na biralištima zabeležene širom SR Jugoslavije

00:52h

Rezultati pristigli u nedelju do ponoći

      


FastCounter by LinkExchange