[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

11. Sep 2000 17:26 (GMT+01:00)

Lider "Forca Italije" krenuo u borbu za premijersko mesto

Tako to radi Berluskoni

U kampanji čiji je glavni promoter njegova porodica, medijski magnat očekuje da mu glasove donese i buduća snaha koja se slikala naga za magazin "GLJ"

Medijski magnat i lider desničarskog pokreta "Forca Italija" Silvio Berluskoni rešio je da ponovo zadobije poverenje birača uz pomoć kampanje čiji su zaštitni znak glamurozne fotografije članova njegove najuže porodice.

Dok se italijanski poslanici spremaju za jesenje zasedanje parlamenta kojim će dominirati rasprava o predlogu budžeta za 2001, Berluskoni priprema ozbiljnu "rokadu" koja za cilj ima svrgavanje umerene levičarske vlade premijera Đulijana Amata. Berluskoni (64), naime, planira da redovno jesenje glasanje o (ne)poverenju aktuelnoj vladi okrene u svoju korist tako što bi Amato "pao" i bili raspisani novi izbori na kojima bi on sam pobedio i opet preuzeo premijersko mesto.

Dvosekli mač

Kao i svaka kontroverzna kampanja, i ova Berluskonijeva je uzdrmala Italiju, a naročito tamošnje katolike. Tim povodom, Berluskonijev "budući" ministar spoljnih poslova Serđo Romano izrazio je strepnje da bi plasiranje takve slike o Berluskonijevima moglo biti mač sa dve oštrice. "Dobar deo naših vernih pristalica i glasača su katolici kojima se, kako mi se čini, ovakav način osvajanja vlasti nimalo ne dopada", tvrdi Romano.

Čvrsto verujući u takav razvoj događaja, Berluskoni je već lansirao megalomansku kampanju kojom sebe predstavlja kao samostalnog i nezavisnog kandidata, čoveka koji nikome ne mora polaže račune.

U želji da sunarodnicima što bolje objasni koliko je - pre svega finansijski - svoj čovek, Berluskoni gotovo svakog dana izbaci poneku fotografiju na kojoj se vidi kako preplanuo stoji pored svoje jahte ili nove vile...

Osim što je sopstveni odmor proveo radno - pripremajući u svojim letnjikovcima na Bermudskim ostrvima i Sardiniji izbornu platformu i spisak budućih ministara - Berluskoni je uposlio i svoju porodicu, prvenstveno decu. Tako se njegova zanosna kćerka Marina (34), inače potpredsednica porodične kompanije "Fininvest", da bi učinila tati, slikala u oskudnom crnom bikiniju. Ta glamurozna fotografija bila je objavljena u tiražnom italijanskom magazinu "Ođi".

Dobivši identičan zadatak, na naslovnu stranu prestižnog časopisa "GLJ" dospela je i Amerikanka Kristen Pacik (22), devojka njegovog sina Pjera Silvija (31), potpredsednika Berluskonijevog medijskog giganta "Medijaseta". Buduća Berluskonijeva "snajka" je u odnosu na kćer Marinu otišla znatno dalje slikavši se potpuno naga u dvorištu Berluskonijeve kuće u Milanu. U pratećem tekstu pod naslovom "Forza Kristen!" iliti "Napred Kristen!", Pacikova je na osam kolor stranica Berluskonija, između ostalog, opisala i kao "najfascanantnijeg čoveka na svetu koji svojim šarmom jednostavno osvaja sve i svakog".

S. Đ. P.


vesti po rubrikama

^svet

16:49h Putin prevarom došao do pobede?
17:08h Protest drumskih prevoznika iz Francuske prešao u Belgiju
17:26h Lider "Forca Italije" krenuo u borbu za premijersko mesto
17:47h Očekivana odluka o odlaganju proglašenja palestinske države
18:06h Tribunal intenzivno istražuje zločine nad Srbima u BiH
18:24h Zagreb: Mesić proziva bivšeg državnog tužioca
18:39h Nezvanični rezultati prvog kruga lokalnih izbora u Makedoniji
22:56h Ilja Klebanov o uzrocima tragedije: Tri verzije potapanja podmornice
   


     


FastCounter by LinkExchange