[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

11. Sep 2000 14:30 (GMT+01:00)

Savezni trener košarkaša Željko Obradović ne sanja trijumf nad "drim timom"

Amerika ni u snovima!

Oni su nepobedivi, jedan i jedini favorit, a svi ostali boriće se za finale

Nešto vedrijeg raspoloženja posle stabilnije igre plavih protiv selekcije australijske lige, savezni trener košarkaša Željko Obradović u utorak iz Melburna vodi izabranike u Sidnej, odnosno do predgrađa Volongong gde će obaviti poslednje predolimpijske testove.

Plavi "nafilovani"

Košarkaška reprezentacija prebrinula je sve brige oko opreme, pošto je italijanska firma FILA konačno isporučila preostali deo. Oprema je upućena u ponedeljak na štampanje imena, tako da će košarkaši biti naši prvi takmičari iz grupe kolektivnih sportova koji će na dresovima dobiti imena. Odbojkaška i rukometna reprezentacija nisu takve sreće. Prvima nedostaje jedan komplet opreme, bez kog ne mogu da prođu tehničku komisiju. Rukometaši su dobili svu opremu, ali imaju problem s brojevima na dresovima.

U utorak s Litvanijom

U utorak u Volongongu, udaljenom oko osamdesetak kilometara od Sidneja, plavi košarkaši će igrati kontrolnu utakmicu protiv reprezentacije Litvanije. Susret počinje u 20 sati (11 časova po jugoslovenskom vremenu). Među srpskim življem u Sidneju i okolini vlada veliko interesovanje. Ulaznice su odavno rasprodate, lokalna srpska televizija najavila je da će dva puta reprizirati snimak utakmice. Dan posle susreta s Litvanijom, Jugoslavija će u istom gradu igrati protiv Francuske.

- Prvo poluvreme smo odigrali veoma dobro, dok je u nastavku došlo do pada koncentracije, što govori da su oscilacije još prisutne - analizira Obradović. - Centarska linija funkcionisala je odlično, a nadam se da će dve predstojeće provere s Litvanijom i Francuskom biti sasvim dovoljne da dostignemo željeni nivo igre pred premijerni meč s Rusima.

Šef struke plavih, posle utakmice sa selekcijom lige domaćina Igara, promovisao je osvajača zlatne olimpijske medalje.
- Amerikanci su nepobedivi. Oni su jedan i jedini favorit, a sve ostale reprezentacije boriće se za ulazak u finale - istakao je Obradović, koji za meč sa Australijancima nije mogao da računa na povređenog Predraga Stojakovića.

- U pitanju je lakša povreda. Okliznuo sam se na treningu i povredio članak, ali mislim da ću uskoro biti u timu - optimista je Stojaković.

Debitant u plavom dresu Igor Rakočević, tokom 23 minuta na parketu uspeo je da domaćinu ubaci čak 16 poena i potvrdi da Obradovićev izbor nije bio pogrešan.
- Verovao sam u sebe, verovala je i moja porodica. Srce mi je puno, jer sam ostvario san i ušao u olimpijski tim. Svim silama ću nastojati da iskoristim šansu, mada sam svestan svoje uloge u ekipi. Forma polako ide uzlaznom linijom, tako da ćemo do početka turnira sigurno biti na nivou kandidata za olimpijsku medalju - konstatuje Rakočević.

V. Preradović


vesti po rubrikama

^sport

14:15h Slavoljub Muslin otkrio taktiku Crvene zvezde za meč u Lesteru
14:25h Evropska groznica u Partizanu dva dana uoči prvog meča protiv Portoa
14:30h Savezni trener košarkaša Željko Obradović ne sanja trijumf nad "drim timom"
14:35h Igor Duljaj ne zazire od duela sa trofejnim Portugalcima
14:40h Vaterpolisti remizirali sa Italijom (11:11) u Džeraldtaunu
14:55h Vreme je za spektakl, kreće Liga šampiona
   


     


FastCounter by LinkExchange