[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

11. Sep 2000 17:56 (GMT+01:00)

Dženifer Lopez, najbolje plaćena hispano glumica u Holivudu

Zvezda u usponu

Od igračice na televiziji postala je tražena glumica

Sa prosečnim honorarom od devet miliona dolara po filmu, Dženifer Lopez je trenutno najbolje plaćena hispano zvezda u Holivudu. Uspevši se stepenicama slave na sam vrh za samo nekoliko godina, Dženifer je od igračice na televiziji prerasla u glumicu kojoj je poverena zahtevna uloga u novom američkom filmu "Ćelija", riskantnom debiju indijskog reditelja Tarsema koji se pre toga bavio uglavnom video spotovima i reklamama.

Karijera Dženifer Lopez dokaz je njene čvrste rešenosti da uspe. Dok su njene prve uloge bile strogo vezane za njeno etničko poreklo (filmovi "Moja porodica" i "Selena" bave se hispano manjinom u Americi), Dženifer se postepeno oslobađala bremena stereotipa koji je drastično ograničavao njene šanse da stekne slavu širih razmera. Posle prvih komercijalnih uspeha, kada je igrala pored Džona Vojta ("Anakonda") i Vudija Harelsona i Veslija Snajpsa ("Voz s novcem"), Dženifer je počela da traga za afirmisanim rediteljima sa kojima bi mogla da radi: Frensisom Fordom Kopolom, Oliverom Stounom, Rafelsonom, pa čak i jednim Stivenom Sodebergom, čiji je film "Veoma opasna romansa" bio prekretnica u njenoj karijeri, iako je tu pomalo ostala u senci svog filmskog partnera Džordža Klunija.

Sledeći strateški potez bilo je izdavanje kompakt diska "On the 6" (to "6" se odnosi na liniju metroa koja ide od Bronksa do Menhetna) koji joj je doneo dve platinaste nagrade. Međutim, taj uspeh na planu muzike nije joj dao da se oslobodi stega latino-američke zvezde iz kojih je toliko želela da se izbavi.

I ljubavna veza sa reperom Pafom Dedijem takođe je doprinela njenom imidžu kraljice etničkih manjina. Posle dvogodišnjeg odsustva (iako je pozajmila glas Ziti u animiranom filmu Vudija Alena "Mravci"), Dženifer se vratila na veliki ekran psihološko-tehnološkim trilerom "Ćelija", u kojem igra neustrašivu naučnicu spremnu da rizikuje sopstveno mentalno zdravlje da bi oslobodila poslednju žrtvu serijskog ubice koja je u komi.

Trenutak za priznanje zaista je došao sa filmom "Ćelija". Budućnost Dženifer Lopez kao gumice zavisi od uspeha ovog filma. NJeno nadmetanje sa meksičkom glumicom Salmom Hajek za ulogu Fride Kalo, ikone hispano kulture, slikarke, avanturistkinje i simbola slobodne i nepristrasne ženstvenosti, simptomatično je za situaciju koja, uprkos spoljnom utisku, još određuje američku šoubiznis scenu. Žestoka borba za ono malo uloga koje im Holivud nudi nije samo izgovor za malo pažnje u trač rubrikama.

Ako Dženifer uspe da izbegne ovu zamku, za nju će to biti važan korak koji će joj konačno dati slobodu da dobije svaku ulogu koju želi. Ovo je zaista delikatan trenutak u njenoj karijeri: pošto je već dostigla zenit kao latinoamerička glumica, plesačica i pevačica, Dženifer je sada spremna da napravi džinovski skok napred u krug pravih filmskih veličina. Onih čije je ime dovoljno da privuče publiku u bioskope.

Njeni honorari skočiće tada sa devet na 20 miliona dolara - onoliko koliko danas dobija Džulija Roberts, ime koje najviše puni bioskopske kase. Dženifer ima još dva filma koji čekaju bioskopsku distribuciju: "Organizator venčanja" i "Anđeoske oči". Te uloge bi trebalo da je konačno afirmišu kao jednu od velikih zvezda sledećeg veka.

J. P.


vesti po rubrikama

^reportaža

16:19h Reporteri "Glasa" na krstarenju istočnim Mediteranom (5): Mesto rođenja Sina božijeg
16:44h Preporučeno pismo iz Grčke, ili kako naši prijatelji gledaju na naše izbore
17:08h "Antologija Bitlsa" - autentično svedočanstvo članova najpopularnije grupe u istoriji (5)
17:23h Nova biografija Marije Kalas otkriva senzacionalnu tajnu
17:56h Dženifer Lopez, najbolje plaćena hispano glumica u Holivudu
   


     


FastCounter by LinkExchange