[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

11. Sep 2000 17:23 (GMT+01:00)

Nova biografija Marije Kalas otkriva senzacionalnu tajnu

Dete ljubavi s Onazisom

Često je putovala u Milano da bi obišla grob svoga sina

Operska diva Marija Kalas rodila je 1960. godine dete ljubavi grčkom brodovlasniku Aristotelu Onazisu, ali je dečačić umro prirodnom smrću samo nekoliko sati posle rođenja, piše časopis "Veniti fer" u oktobarskom broju, a prenosi Rojters.

Objavljujući izvode iz nove biografije zagonetne operske legende čiji je autor Nikolas Gejdž, "Veniti fer" prenosi da je svoju tugu zbog ovog gubitka Kalasova poverila samo nekolicini ljudi. Autor biografije tvrdi na osnovu svog trogodišnjeg istraživanja da nije tačan detalj koji se pominje u brojnim biografijama legendarne dive, rođene 1923. godine u Njujorku u porodici grčkih emigranata, da je mnogim prijateljima pričala kako ju je Onazis naterao da izvrši abortus šest godina kasnije.

Gejdž kao dokaze za ovo svoje senzacionalno otkriće prilaže zvanični izvod iz knjige rođenih iz 1960. godine, koji je pronađen među ličnim dokumentima Marije Kalas posle njene smrti, jednu mutnu fotografiju mrtve bebe, kao i razgovore s tri osobe za koje tvrdi da znaju istinu. Po njemu, beba je rođena carskim rezom i živela je samo dva sata. Dečak je prestao da diše i hitno je prebačen u bolnicu gde su lekari samo konstatovali smrt. Kalasova je dečaku dala ime Omero Lengrini - ostaje misterija otkud ovo prezime - i sahranjen je na groblju u Milanu.

"Madam nikada nije imala abortus ni 1966, ni 1967. ni bilo kada", izjavila je Bruna Lupoli, dugogodišnja odana sluškinja Marije Kalas. "Nikada nije ostala u drugom stanju osim taj jedan put kada je beba rođena u osmom mesecu trudnoće i živela samo jedan dan. Ona je imala ožiljak u donjem delu na sredini stomaka zato što je dete rođeno carskim rezom."

Gejdž tvrdi da mu je postojanje ožiljka od carskog reza potvrdio i fizioterapeut koji je radio za Onazisa.

Bruna Lupoli je ispričala Gejdžu da je smrt dečaka progonila nesrećnu opersku divu sve do njene smrti 1977. godine. Marija je, kako tvrdi njena sluškinja, specijalno putovala iz Pariza u Milano samo da bi obišla grob svog sina.

Onazis se 1968. godine oženio Žaklinom Li Buvije Kenedi, udovicom ubijenog predsednika SAD Džona F. Kenedija. Grčki brodovlasnik umro je u martu 1975. godine.

J. P.


vesti po rubrikama

^reportaža

16:19h Reporteri "Glasa" na krstarenju istočnim Mediteranom (5): Mesto rođenja Sina božijeg
16:44h Preporučeno pismo iz Grčke, ili kako naši prijatelji gledaju na naše izbore
17:08h "Antologija Bitlsa" - autentično svedočanstvo članova najpopularnije grupe u istoriji (5)
17:23h Nova biografija Marije Kalas otkriva senzacionalnu tajnu
17:56h Dženifer Lopez, najbolje plaćena hispano glumica u Holivudu
   


     


FastCounter by LinkExchange