[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 12. septembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

11. Sep 2000 17:45 (GMT+01:00)

Reagovanja stranaka na ostavku Zorana Lilića

Veliki udarac za socijaliste

Simić: Moralni čin čoveka koji je imao svoje mišljenje. Čanak: Ne očekujem lavinu ostavki

BEOGRAD - Predsednički kandidat DOS-a, Vojislav Koštunica, ocenio je da je počeo proces osipanja u SPS-u, "što pokazuje ostavka Zorana Lilića".

- Lilićev slučaj je zanimljiv jer se dešava u jeku kampanje, na domak izbora, pa je utoliko ova ostavka znakovitija i značajnija i nagoveštava da će se proces osipanja u SPS-u nastaviti - rekao je Koštunica za TV Čačak.

- Mislim da je Lilićeva ostavka i očekivana i neočekivana, rekao je za "Glas", Predrag Simić, savetnik Vuka Draškovića. Zvanično je neočekivana jer se u SPS-u stalno govori o homogenosti partije, a nezvanično je očekivana jer je on spadao u stare socijaliste koji se nisu uvek slagali sa potezima svog rukovodstva, i koji ne mogu da podrže čitavu politiku vladajuće koalicije. Lično Lilićevu ostavku vidim kao moralni čin čoveka koji jeste bio funkcioner svoje partije ali je imao i svoje mišljenje. Svojom ostavkom je izrazio nesaglasnost zbog mnogo čega - zaključio je Simić.

Jato je veliko, pobeđujemo!
Funkcioner JUL-a i jugoslovenski ministar za informisanje, Goran Matić, izjavio je da ostavka dosadašnjeg savetnika predsednika SRJ, Zorana Lilića, na sve političke i državne funkcije "ne znači ništa".
- To što je jedna lasta odletela, ne znači ništa. Jato je veliko i ubedljivo ćemo pobediti - rekao je Matić povodom Lilićevog saopštenja u kojem je potvrdio da je podneo ostavku na sve funkcije još u avgustu. Matić je rekao da Lilića "nije primećivao da je bio eksponiran u odbrani zemlje i obnovi zemlje" i dodao: "A ne primećujem ga ni sad".

- Ostavka Zorana Lilića liči mi na individualni čin koji je sasvim sigurno bolan za SPS, jer se pojavljuje u vrlo nezgodno vreme izborne kampanje u predvečerje izbora i svedoči o ipak rastresenoj organizaciji SPS-a, uprkos ružičaste slike koju javnosti ta stranka pokušava da nametne - objašnjava Boris Tadić, potpredsednik DS, dodajući da je "ovaj čin izazvao mnogo veći udar na unutrašnju strukturu SPS nego što se to u javnosti vidi".

- Upravo se mnoge službe i pojedinci bave otkrivanjem faks mašine i lokacije sa koje je gospodin Lilić poslao poruku javnosti o vlastitoj ostavci, demantujući pritom neistine Nikole Šainovića. Za njih je problem u tome što ne mogu da otkriju tu tajnu lokaciju niti znaju gde je on. Svaki ovakav čin je dobrodošao u borbi za demokratičnost Srbije, i lično pozdravljam ovaj čin gospodina Lilića bez obzira na njegovu prethodnu ulogu u političkom životu Srbije, zaključuje potpredsednik DS.

- Raduje me kada god neko da ostavku u SPS. Ta partija ne samo da ne zaslužuje da vodi ovu zemlju, nego ne zaslužuje ni da bude u opoziciji. SPS je veštačka tvorevina klana na vlasti, sa buzdovanom kao jedinom ideologijom. Njeno raspadanje je nužno i ta partija će nestati čim bude izgubila izbore - ocenio je Dragan Veselinov, predsednik Koalicije Vojvodina.

- Ostavka Lilića je veoma značajna, jer pokazuje da i u SPS ima ljudi koji nisu spremni da potonu sa Slobodanom Miloševićem. Ne verujem da će sada uslediti nekakva lavina ostavki i odlazaka, jer će svako kome tako šta bude palo na pamet biti ili uhapšen ili likvidiran - stav je lidera LSV Nenada Čanka.

- Lilićeva ostavka je dokaz da je u redovima SPS zavladala panika pred izbornim porazom, koji je sve izvesniji. No, ipak ne verujem da će taj potez moći da povuče i druge nezadovoljne u njihovim redovima, iako ih svakim danom ima sve više - Miodraga Isakova, redsednika Reformista Vojvodine.

S. J.- B.V. - M.S.


vesti po rubrikama

^politika

15:10h Nastavljeni protesti radnika "Trepče"
15:40h Održana tribina "Kako sprečiti izbornu krađu"
15:50h Nepotvrđeno, ali sudeći po brojnoj policiji: Milošević dolazi u Negotin?
16:05h Ivan Marković o privođenju sekretara JUL-a u Podgorici
16:15h U Novom Sadu promovisan Klub za Vojvodinu
16:20h Da li će se SPO i DOS pojaviti na zajedničkoj listi
16:30h Karavan DOS-a u Paraćinu
16:40h "Razvijeni" mladići upali u prostorije Otpora
16:50h Ko je ovaj čovek: Boris Tadić
16:55h Promocija Vojislava Mihailovića u Prokuplju

17:10h

Kako će se suditi po žalbama na predstojećim izborima

17:20h Osmatračnica: Kako se Vojska Jugoslavije priprema za izbore
17:25h Čedomir Jovanović: Istraga o napadima na Draškovića
17:45h Reagovanja stranaka na ostavku Zorana Lilića: Veliki udarac za socijaliste
18:00h Susret policije i predstavnika G17 Plus
18:10h Otpor zove JUL na razmenu iskustava
22:44h Živko Šoklovački: Socijalisti nedvosmisleno za autonomiju Vojvodine
22:45h U izbornim jedinicama Prokuplje i Vranje: Podaci za (ne)slaganje
22:46h Završni miting DOS-a 20. septembra u Beogradu
22:50h Delegacija SRJ napustila sednicu u Palati nacija u Ženevi
22:53h Adrijan Severin: SRJ deo regiona;  Huan Ortunjo: Milošević će biti uhapšen
   


     


FastCounter by LinkExchange