[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 31. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

30. Aug 2000 14:15 (GMT+01:00)

Najbolji jugoslovenski košarkaši doputovali u Hong Kong na predolimpijski turnir "Dijamantska lopta 2000"

Sjaj za Sidnej

Plavi u petak protiv Kine, u konkurenciji još Kanada, Italija, Australija i Angola

Posle više od 24 sata u avionu i aerodromskom tranzitu, jugoslovenski košarkaši doputovali su u sredu u Hong Kong, gde ih od 2. do 6. septembra, pod pokroviteljstvom FIBA, očekuje turnir "Dijamantska lopta 2000".

Takmičenje, koje tradicionalno prethodi Olimpijskim igrama, poslednja je turnirska provera plavih pred dolazak u Australiju, gde će do premijernog meča s Rusima odigrati još pripremne utakmice protiv "Ol Star" Australije u Melburnu i s Litvanijom i Francuskom u Sidneju.

Rusi sa kasete

Turnir "Dijamantska lopta" u Hong Kongu poslužiće saveznom treneru Željku Obradoviću da ispravi nedostatke uočene tokom dosadašnjih pripremnih utakmica.
- Neophodno je da našu odbranu učinimo agresivnijom, kako bismo došli do igre preko kontranapada. Takođe, procenat šuta u dosadašnjem periodu nije bio na nivou potrebnom za kvalitet olimpijskog turnira, a i u fazi igre "pet na pet" treba imati više kreacije. Kao što sam već više puta rekao, za nas su najvažnije utakmice koje nas očekuju na startu turnira, protiv Rusije i domaćina Australije. Imaćemo priliku da Australijance vidimo u Hong Kongu, možda se čak i sretnemo. Što se Rusa tiče, još nemamo validnih informacija, ali očekujemo da dobijemo kasete sa snimcima "zbornaje" koja učestvuje na "Akropolis kupu" u Atini. Veoma je važno da start Olimpijskih igara dočekamo potpuno spremni - konstatuje Željko Obradović.

- Na poslednjim utakmicama video se uspon forme posle napornih bazičnih priprema - smatra kapiten Predrag Danilović. - Razmišljamo samo o prvom meču protiv Rusa, kao i o narednom protiv domaćina Australije. Veoma važne utakmice u pogledu plasmana u grupi, koje bi nam u slučaju povoljnog ishoda obezbedile da izbegnemo Amerikance pre eventualnog finala. Što se "drim tima" tiče, on nije trenutno na dnevnom redu.

U prvom kolu grupe "A" turnira "Dijamantska lopta", koji raspolaže nagradnim fondom od 1,3 miliona maraka, izabranici Željka Obradovića igraće sutra sa selekcijom Kine, a nakon slobodnog dana protiv reprezentacije Kanade. Finalnog dana (6. septembar) na programu su utakmice za plasman po sistemu A3-B3, A2-B2 i A1-B1. U grupi "B" nalaze se evropski šampion Italija, domaćin OI Australija i prvak Afrike Angola. Po završetku turnira u Hong Kongu, naši najbolji košarkaši odlaze u Australiju, a ulazak u olimpijsko selo planiran je 14. septembra, tri dana pre utakmice s Rusijom.

- Dobro smo upoznali olimpijske protivnike - ističe Željko Obradović. - Ne mogu mnogo od nas da sakriju, uostalom kao ni mi od njih...

V. P.


vesti po rubrikama

^sport

14:15h Najbolji jugoslovenski košarkaši doputovali u Hong Kong
14:20h Selektor vaterpolista Manojlović sastavio olimpijski tim
14:25h Džajić predstavio kadete Crvene zvezde
14:30h

Hematom koči Jugovića

14:40h Mladen Lambulić obrazlaže optimizam novog prvoligaša

14:55h

Juniorsko EP za odbojkaše

14:50h "Velika nagrada Jugoslavije" uspela uvertira naših atletičara za Sidnej
   


     


FastCounter by LinkExchange