[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 18. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

17. Aug 2000 17:36 (GMT+01:00)

Demokrate SAD imenovale svog kandidata za predsedničku trku

"Startni broj" dodeljen Goru

Ozvaničeno i učešće Libermana u borbi za Belu kuću

LOS ANĐELES (Beta-Rojters) - Potpredsednik SAD Al Gor formalno je imenovan za kandidata demokrata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

Delegati konvencije koja se održava u Los Anđelesu, imenovali su Džozefa Libermana za kandidata na funkciju potpredsednika države.

Liberman, prvi Jevrejin u istoriji SAD koji je dobio tako visoku nominaciju, rekao je trećeg dana partijske konvencije da je samo u Americi moguće "ostvariti san koji roditelji žele svojoj deci". U obraćanju delegatima, on je ocenio da je Gor "čovek vizija", a kandidate republikanaca, Džordža Buša i Dika Čenija, nazvao je "prijatnim ljudima koji nude prazne priče".

Vole mobilne

Prisustvo hiljada ljudi na konvenciji Demokratske stranke u Los Anđelesu povećalo je za 500 puta broj telefonskih razgovora obavljenih mobilnim telefonima, saopštila je kompanija AT&T. Prema računici operatera, samo prvog dana konvencije, u ponedeljak, iz centra "Stejpls" i ka njemu, obavljeno je 166.000 poziva mobilnim telefonima.

Senator države Konektikat je ocenio da kandidati republikanaca nemaju rešenje za zaštitu čovekove okoline, poboljšanje zdravstvene zaštite, reformu obrazovanja i poresko rasterećenje srednjeg sloja stanovništva. Liberman je rekao da su mnogi republikanci "pošteni i prijatni ljudi", da se lično druži sa mnogima od njih, ali je istakao da Amerika "mora da shvati" da između republikanaca i demokrata postoji "vidna razlika". "Nadam se da ćete, kao i ja, zaključiti da zbog svog poštenja, snage, integriteta i karaktera Al Gor mora da postane novi predsednik SAD", rekao je on.

Na samom aerodromu, dolazeći u Los Anđeles, Gor je u četvrtak izjavio da namerava da održi govor kojim će upoznati naciju s kakvim će teškim odlukama morati da se suoči kako bi se "obezbedila svetla budućnost". "Treba tačno da znate šta svaki od kandidata predlaže kako bi bili informisani i u stanju da prosudite", rekao je Gor.

Opsada policije

Nekoliko hiljada demonstranata opkolilo je u sredu uveče sedište policije u Los Anđelesu, paleći američke zastave i uzvikujući razne parole, u jednom od najdramatičnijih sukoba tokom predizborne konvencije demokrata. Demonstranti su se pobunili zbog ponašanja policije prilikom prethodnih protesta. Od početka konvencije policija je uhapsila 189 osoba pod raznim optužbama. Vođe protesta optužili su policiju za upotrebu izrazito nasilnih metoda razbijanja demonstracija, za korišćenje gumenih metaka, raznih gas-bombi, i najavili su da će zatražiti nezavisnu istragu.


vesti po rubrikama

^svet

17:21h Britanci i Norvežani se odazvali ruskom pozivu za pomoć
17:33h Demokrate SAD imenovale svog kandidata za predsedničku trku
18:10h Redovni godišnji manevri snaga SAD i Južne Koreje
18:16h Posle pronalaska uzroka nesreće, "Konkord" više ne leti
18:54h Ženeva: Nema opravdanja za sankcije UN
23:15h

Posada "Kurska" u četvrtak se ponovo oglasila s dna Barencovog mora

   


     


FastCounter by LinkExchange