[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 5. avgust 2000. - Nedelja, 6. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

04. Aug 2000 18:03 (GMT+01:00)

Madona, s imidžom zakopčane, uštogljene, brižne majke (2)

Afere s Kenedijem i Bitijem

Neću da se smirim ni zadovoljim sve dok ne postanem slavna kao Bog

Period "rvanja" sa Šonom Penom obeležile su svetske turneje, video spotovi sa naglašenom seksualnošću, ali je Madona zakoračila i u svet filma. Njen debi u "Očajnički tražeći Suzan" bio je obećavajući. Pošto se njen brak sa Penom raspadao, Madona je imala burnu vezu sa Džonom F. Kenedijem juniorom, što mu majka Žaklina Onazis nikada nije oprostila. Godine 1989. Madona i Pen su se razveli i ona je bacila oko na još veću zvezdu - Vorena Bitija. Već posustalom sredovečnom zavodniku ona je donela malo svežeg glamura, on njoj za uzvrat ulaz u masonsko unutrašnje jezgro Holivuda. Biti, koji je za nju s divljenjem rekao da je "nezasita", imao je dobro oko za prikladne uloge, poverivši joj rolu pevačice, nevaljale devojke, u svom filmu "Dik Trejsi". U jednoj sceni filma Trejsi pita Madonu da li žali za svojim nedavno preminulim ljubavnikom, na šta mu ona odgovara: "Nosim crno intimno rublje." Biti je zaista dobro procenio.

Rublje i slične začkoljice nastavili su da brinu Vatikan koji ju je osudio 1989. što je spaljivala krstove i igrala polugola s crnim Isusom u video spotu za "Like a Prayer". Sledeće godine Vatikan je za njenu turneju pod nazivom "Blond Ambition" rekao da je "jedan od najsatanskijih šoua u istoriji čovečanstva". Bio je to period kada je Madona na sceni flertovala sa sadomazohizmom. Tada je i objavila knjigu "Seks" punu svojih golišavih fotografija, javno se ljubila sa lezbijkom Sarom Bernard (tvrdili su da je s njom imala vezu), grlila se sa vlasnicom jednom gej kluba i izlazila sa otkačenom, muško-ženski obučenom košarkaškom zvezdom Denisom Rodmanom.

Ali, ono što je zaista želela bilo je da snimi film "Evita". Zato je pisala reditelju Alenu Parkeru, tvrdeći da je idealna osoba za ovu ulogu. Čak je nagovorila predsednika Karlosa Menema da joj dozvoli da otpeva čuvenu pesmu "Ne plači za mnom, Argentina" sa predsedničkog balkona. Dok su predsednik i ona uljudno ćaskali za večerom, Madona je naglo prešla u ofanzivu: "Hajde da odmah prekinemo preganjanje. Imamo li balkon ili nemamo?" Menem je samo klimnuo glavom: "Imate balkon."

Tokom snimanja ponovo je izašla na večeru sa predsednikom i posle toga zapisala u svom dnevniku: "Njegove oči su svlačile svaki pedalj moga tela. Radio je to čitave noći svojim prodornim pogledom." Zatim je dopisala da predsednik "farba kosu u crno" i da ima "mala stopala". Menem je prilično nedžentlmenski uzvratio: "Madona baš i nije tako seksi kao što misli."

Ali, u njenom životu se pojavio novi muškarac - Karlos Lion, njen lični trener. Njihova ćerka Lurd Marija rođena je 1995. godine.

"Evita" je Madoni donela "Zlatni globus". Ona je, međutim, i dugo posle toga nastavila da nosi haljine u stilu četrdesetih, pa su se neki zapitali da se nije malo previše identifikovala sa Evom Peron. Upravo tokom boravka u Londonu gde su snimani delovi "Evite" počela je da izlazi s britanskim muškarcima, između ostalih s jednim vratarom noćnog kluba, a kasnije s Gajem Ričijem. Čak ni tada nije joj sve bilo po volji. Iznajmila je kuću plemića na Kensingtonu i izjavila da je snimanje u Londonu "ispit preživljavanja u primitivnim uslovima". Zatim je tražila da se iz kuće iznesu "glomazni kaučevi i stolice" i žalila se da je posteljina "gruba od jeftinih deterdženata".

Iako nova Madona izgleda kao slika i prilika nepomućene bračne sreće s Ričijem, čini se da još ima problema da nađe odgovarajuću kuću. Agenti za nekretnine proveli su dve godine tražeći kuću koja bi joj se dopala da bi je Madona, kada ju je napokon našla i kupila, prodala posle samo mesec dana. Jedan agent je, kada se ponovo pojavila na njihovim vratima, uzviknuo: "Oh, Bože, ne opet!"

Ričijeva rešenost da nastavi da živi i radi u Londonu može da bude najteža proba za njihovu vezu. Madona namerava da se vrati u Ameriku i tamo porodi (kako bi mogao da je porodi isti doktor kao i kada je rađala ćerku Lurd). Ali, takođe je priznala: "Nedostaju mi prijatelji".

Ipak, poznato je da Madona ume da bude krajnje velikodušna prema Britancima. Jednom prilikom je rekla:
- Oni su mnogo obrazovaniji i inteligentniji. Čak su i glupi ljudi u Britaniji pametniji od Amerikanaca.

Za kraj, da ne zaboravimo, rekla je i sledeće:
- Neću da se smirim ni zadovoljim sve dok ne postanem slavna kao Bog.

E, to već zvuči kao prava Madona.

J.P.


vesti po rubrikama

^reportaža

18:03h

Madona, s imidžom zakopčane, uštogljene, brižne majke (2)

18:12h

Zapis sa dvodnevne avanture u gruzijskom gradu Kutaisiju (1)

18:25h

Seksualni život Liz Harli i Hjua Granta na meti američkih i engleskih tabloida

18:34h

Zajednica udruženja žrtava Drugog svetskog rata i Cepter banke povodom teksta "Depozit na reč"

18:42h

Ekstremno niske temperature pozitivno utiču na zdravlje?

18:42h

Tradicionalna „Dunavska regata", 45. po redu

      


FastCounter by LinkExchange