[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 5. avgust 2000. - Nedelja, 6. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

04. Aug 2000 18:16 (GMT+01:00)

Rasvetljeno trostruko ubistvo u selu Gradojević kod Koceljeve

Todorovićevi otmičari ubili troje Miloševića

Milomir i Ljiljana ubijeni hicem u potiljak, a starica dotučena cepanicom

BEOGRAD - Pripadnici MUP-a Srbije rasvetlili su ubistvo troje Miloševića, koji su 13. juna ubijeni u njihovoj porodičnoj kući u selu Gradojević kod Koceljeva. Utvrđeno je da su organizatori i izvršioci zločina u Gradojeviću bili Šapčani Branko Živković Manja (40), samozvani "Vojvoda Manja", i Milan Popović Pop (42), članovi terorističke grupe koja je 1998. godine na Zlatiboru za 50.000 maraka otela Stevana Todorovića, tajno optuženog pred Tribunalom u Hagu i predala ga američkim vojnicima iz sastava Sfora - saopštio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare pukovnik Mile Novaković, pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Pored Živkovića i Popovića, zbog sumnje da su umešani u trostruko ubistvo, Okružnom javnom tužilaštvu u Šapcu podneta je krivična prijava i protiv Mileta Markovića Žuće (35) rođenog u Gradojeviću sa stanom u Šapcu, Zorana Matića Ćitina (33) iz šabačkog sela Mrovska i Šapčanina Rašida Salkunića (34).
- Matić je ispričao Živkoviću da u Gradojeviću Milomir Milošević, koga su zbog izuzetne fizičke snage zvali Tarzan, ima u kući više od 100.000 maraka, koje je zaradio kao uspešni proizvođač i trgovac krupnom stokom. Živkoviću je ta priča bila dovoljna, jer je znao Milomira, da odmah okupi i organizuje bandu razbojnika, koji su upali u kuću Miloševića i počinili taj monstruozni zločin - objasnio je Novaković.

Prema pukovnikovim rečima, do kuće Miloševića pljačkaši su došli Živkovićevim kombijem "vojadžer". Grupa je ponela automatsku pušku, kratež i tri pištolja, vunene kape "fantomke" i gumene rukavice. U dvorište su ušli u 2.15 časova, kada su se razišli.
- Živković, Marković i Salkundić su razvalili ulazna vrata i upali u kuću. Popović je ostao u prizemlju kuće da čuva stražu, a Matić je krenuo ka sporednoj dvorišnoj zgradi. Po dogovoru odmah su ušli u spavaću sobu Miloševića i Milomiru pucali u noge kako bi ga onesposobili, dok su suprugu LJiljanu i sina Milana vezali. Mučili su ih i maltretirali tražeći da im kažu gde je novac - naveo je načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Nezadovoljni što su dobili oko pet hiljada maraka i nešto zlatnog nakita razbojnici su nastavili da maltretiraju žrtve tražeći još.
- U jednom momentu Milomir je po glasu prepoznao Živkovića i tada je počeo "krvavi pir". Prvo su iz vatrenog oružja pucali u Milomiru u potiljak, a zatim i u LJiljanu i Milana. Supružnici su usmrćeni, dok je Milan preživeo, jer mu je hitac okrznuo glavu. Pucnjevi i galama iz kuće probudili su Milomirovu majku Milenu koja je spavala u dvorišnoj zgradi - rekao je Novaković.

Milena je izašla iz zgrade i prepoznala komšiju Matića koji je u međuvremenu skinuo kapu i počeo da je udara drvenim kocem koji je iščupao iz ograde. Dotukao ju je drvenom cepanicom.
- Razbojnici su izvršili detaljnu premetačinu kuće u kojoj su našli nešto malo novca, a potom su pobegli i bacili odeću, kape, rukavice i deo oružja. Posle podele plena dogovorili su se kako će prikriti zločin. Živković im je zapretio likvidacijom u slučaju da progovore - dodao je pukovnik Novaković.

Potporučnik Slobodan Panić, zamenik načelnika Odeljenja u Upravi kriminalističke policije SUP-a Beograd, rekao je su u otkrivanju zločinaca učestvovali policajci iz Beograda, Šapca, Užica, ali i iz MUP-a Srbije.

Prema tvrdnjama portparola MUP-a Srbije pukovnika Vladana Čolića policija nastavlja rasvetljavanje i drugih krivičnih dela koja su počinili otmičari Stevana Todorovića.

S. Kraljević


vesti po rubrikama

^hronika

18:16h

Rasvetljeno trostruko ubistvo u selu Gradojević kod Koceljeve

18:24h

U Ulici kneza Danila aktivirana bomba

18:33h

Nastavljeno suđenje grupi "Pauk"

18:42h

Usmrtio biciklistu

18:55h

Saslušan Dušan Radosavljević (47): Supruga naletela na nož

19:04h

Anonimni poziv Ambasadi Austrije u Beogradu

23:02h

Eksplozija plastične bombe

23:15h

Ratko Mladić odgovoran za napad na Srebrenicu

23:29h

Zaplenjena roba

      


FastCounter by LinkExchange