[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 14. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Jul 2000 14:25 (GMT+01:00)

Tomislav Karadžić, zamenik predsednika FSJ, obrazlaže zašto je Sartid dobio prednost nad Novim Sadom

Glasamo za fudbal

Izvršni odbor FS Srbije trajao je koliko i fudbalska utakmica, oko 90 minuta, a bez obzira na težinu tema, preglasavanja nije bilo, a diskutovalo se samo oko lista sudija. Na golicavo pitanje: hoće li Sartid ostati u eliti ili će u Prvu ligu Novi Sad, stigao je odgovor. Naime, predlog Izvršnom odboru FSJ je da Smederevci ostanu u probirljivom društvu.

Prvi čovek FS Vojvodine, Tomislav Karadžić, inače i zamenik predsednika FSJ, svakako je bio najpogodniji za razgovor na ovu temu jer je "iz igre ispao" upravo pokrajinski ligaš...

Kosovo

Problem klubova sa Kosova opet je otvoren.
- To pitanje je u nadležnosti predsednika FSS Nemanje Stankovića, generalnog sekretara Nikole Jockovića i moje malenkosti. Sagledaćemo opšte stanje na Kosovu, pogledati sve zahteve, mada mi se čini da su neki prilično nerealni, da probamo da ustanovimo da li mogu da se steknu uslovi tih klubova za takmičenje. Naše mišljenje će biti prezentirano članovima IO FSJ.

Konsultacije

Pitanje selektora zaokuplja fudbalsku javnost. Tole Karadžić kaže:
- Mi, iz FS Vojvodine nećemo o tome posebno diskutovati, ali je sigurno da će konsultacija na svim nivoima i u svim organizacijama biti. Jer, odluka o novom ili starom selektoru mora da se donese 22. jula pošto vremena za oduglovačenje nema. Tog dana, IO FSJ mora da pred sobom ima čiste predloge i da donese konačnu odluku.

- Bilo je mesta da u Prvu ligu uđe i Novi Sad, ali nismo hteli da se preglasavamo - objašnjava Tole Karadžić. - Postoje pravila kojih smo se držali, ali, rukovodili smo se i drugim parametrima koji su u interesu unapređenja fudbala, i prihvatili sugestiju FS Srbije. Naime, Sartid je igrao odlično u drugom delu prvenstva, ostvario dobre rezultate, a Novi Sad je, iako drugi, za prvakom zaostao desetak bodova.

Kao predsedniku FS Vojvodine, pretpostavljam da Vam nije bilo lako da dignete ruku za predlog FSS?
- Rekao sam da smo zajednički radili u interesu fudbala. Sartid je dobio prednost zbog opšte situacije, ima dobar tim i sjajne uslove, ali smo pronašli modus da i klubovi iz Vojvodine ne budu ugroženi. Tako će, ako IO FSJ, prihvati ovaj predlog, Vojvodina imati najmanje dva drugoligaša. Bečej je jedan, a ko će biti drugi odlučićemo 21. jula na Paliću, kada se bude održavala sednica FS Vojvodine.

Da li se zna ime drugog kluba?
- Na sednici ćemo doneti kriterijume i odluku. Jer, još nismo odlučili da li ćemo gledati plasman ili uslove. Da li ćemo ići na to da šansu dobije klub iz pravog fudbalskog centra...

Izvršni odbor FS Crne Gore predlaže još jednu grupu Druge lige?
- Za to sam saznao posle sastanka IO FSS - kaže Karadžić. - Ukoliko do toga dođe, biće pomeranja i u ostalim grupama, što, po mom mišljenju, ne bi bilo dobro. Mislim da niti ima vremena, niti bi reorganizacija drugih liga u ovom trenutku donela boljitak. Bez obzira što bi u tom slučaju bilo prostora za još dva kluba iz Vojvodine. Ne znam, ali ne verujem da će taj predlog proći na IO FSJ. Videćemo.

J.Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

14:15h Odlazak Kežmana iz Partizana amortizovaće dva mlada napadača
14:20h U petak u Moskvi startuje Evropska liga za vaterpoliste
14:25h Karadžić, zamenik predsednika FSJ, obrazlaže zašto je Sartid dobio prednost nad Novim Sadom
14:28h Plavi odbojkaši u petak igraju odlučujući meč Svetske lige protiv Brazila
14:30h

Vlade Divac u Evropskoj ligi!

14:35h Zvezdina zvezda prelaznog roka posle šest godina ponovo na "Marakani"
14:40h Crvena zvezda ubedljiva protiv KI Klaksvika 3:0
14:45h U petak u Zadru jugoslovenski košarkaši startuju na juniorskom prvenstvu Evrope
   


     


FastCounter by LinkExchange