[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak ,30. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


29. Jun 2000 17:07 (GMT+01:00)

Gala koncert zatvara sezonu nacionalnog teatra

Pozorišna rapsodija

- Za beogradsku publiku koja je tokom godine pratila naše predstave, sezonu zatvaramo gala koncertom. Predviđeno je da se predstave sva tri sektora: drama, balet i opera - poručila je Ivana Dragutinović, mlada rediteljka na konferenciji za novinare u našem nacionalnom teatru. Gala koncert pod imenom "Pozorišna rapsodija" počinje u 19.30 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Arije iz najpoznatijih opera izvešće operski umetnici: Jasmina Šajnović, Dušan Plazinić, Oliver Njego, Dubravka Filipović, Nenad Jakovljević, Zoran Rajković, Nikola Mijailović, Višnja Pavlović, Nikola Kitanovski, Živan Saramandić, Gordana Jevtović, Jadranka Jovanović, Vladimir Andrić, Dragana del Monako i Radmila Smiljanić.

Iz sektora drame predstaviće se Nebojša Kundačina, Tanja Divnić, Mihailo Lađevac, Danijela Ugrenović, Darko Tomović, Predrag Ejdus i Zlatija Ocokoljić odlomcima iz predstava "Galeb", "Maksim Crnojević" i "Demon".

U "Poloveckim igrama" Aleksandra Borodina nastupiće Nenad Jeremić, Maja Kovačević, Milica Bezmarević sa baletskim ansamblom.

Konferenciji su, pored Željka Simića, upravnika Narodnog pozorišta, prisustvovali i direktori sektora baleta i opere Lidija Pilipenko i Dejan Miladinović. Bila je to prilika da se najave novi projekti. Na BEMUS-u, 1. novembra, baletski ansambl će izvesti "Ohridsku legendu" u koreografiji i režiji Lidije Pilipenko, a opera će u narednoj sezoni svojim predstavama obeležiti sto godina od smrti Đuzepea Verdija i postaviti "Mariju Stjuart" Gaetana Donicetija.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

16:16h Andrej Končalovski u Beogradu na promociji svoje knjige
16:47h U petak uveče na INFANT-u predstava "Seme sećanja"
17:07h Gala koncert zatvara sezonu nacionalnog teatra
17:17h Novi film u beogradskim bioskopima "Okrutne igre"
18:51h Umro Vitorio Gasman
     


     


FastCounter by LinkExchange