[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

četvrtak , 29. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


28. Jun 2000 14:15 (GMT+01:00)

Miljan Miljanić, predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije, nije izgubio poverenje u selektora

Ide Boškov...

Vujke je tu dok ne nađemo drugo rešenje, ne stvorimo novog selektora: ako ga menjaš, moraš da dovedeš boljeg. Rasprava na sednici IO FSJ, sredinom jula...

Predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije Miljan Miljanić u sredu je otputovao u Luksemburg, na Kongres UEFA, ali smo pre puta razgovarali na temu: "selektor Boškov da ili ne, i budućnost jugoslovenskog fudbala".

- Upravo sam razgovarao s Vujketom - počeo je priču Čiča - koji je veome deprimiran posle poraza od Holandije. Ne zaboravite: on je trener pobednik i teško mu je pao visok poraz. Dogovorili smo se da napravi iscrpnu analizu, potanko napiše šta se sve događalo u Belgiji i Holandiji...

A, onda je Miljanić u dahu nastavio:
- Svi koji su bili na Evropskom prvenstvu, u bilo kojoj funkciji, moraju takođe da na papir stave svoje viđenje, da kažu šta je bilo i kako je bilo i, najzad, da daju predloge za dalje. To se odnosi i na studijsku grupu, na članove medicinske službe, svakako i sve trenere koji su gledali mečeve Evropskog prvenstva, ali i Filipovića i Rašovića koji su sedeli na klupi.

Dve grupe

Govoreći o našoj selekciji, Miljan Miljanić je konstatovao:
- Naš problem je bio što smo imali dve grupe igrača: jednu koja je odigrala čitavu sezonu i istrošila se, i drugu u kojoj su bili oni koji nisu standardni u svojim klubovima, pa i nisu mogli da dostignu željenu formu. Uzeću primer Jugovića, jer je uvek među najboljima: on se na "Euro 2000" napeo kao žaba, briljirao, ali imao i padova...

Da nastavimo, ipak, o selektoru: ostaje li Boškov na kormilu reprezentacije, ili odlazi u penziju?
- Vremena ni za radost ni za tugu nema i mi ćemo pod hitno održati sednicu Izvršnog odbora FSJ...

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji počinju već 3. septembra protiv Luksemburga, jasno je da je neophodan svež vetar i novi selektor pošto su godine, ipak, smetnja Boškovu?
- Za smenjivanje nije potreban neki veliki talenat - objašnjava predsednik naše "kuće fudbala". - Međutim, ja ne bih ništa prejudicirao, niti iskakao iz koloseka. Rekoh, dobićemo sve izveštaje, a onda videti šta je najbolje. Međutim, podsetiću, posle poraza od Engleza u Beogradu (4:1) svi su tražili smenu Osima, mi smo taj pritisak izdržali, a Švaba je postao opšti ljubimac i trener i selektor svetskog nivoa i glasa.

Poverenje u Osima je bio pun pogodak, mišljenja smo... Posle viđenog na "Euro 2000", Boškov ne može da vodi reprezentaciju i na kormilo treba dovesti čoveka koji će moći da taj posao obavlja u dužem periodu?
- Boškov je tu dok ne nađemo drugo rešenje, ne stvorimo novog selektora - otkriva Miljanić. - On je bio veoma korektan, voli fudbal i svoj posao, rekao je da će biti uz reprezentaciju dokle god je to potrebno. To moramo da cenimo. Pitanje selektora je veoma delikatno: ako ga menjaš, moraš da dovedeš boljeg, ili u najmanju ruku trenera istih kvaliteta. Zato i kažem, ne treba ići "grlom u jagode", mada moramo regovati hitro jer vremena zaista nemamo - zaključio je Miljan Miljanić.

Zaista nemamo...

J.Sekulić

 

Prljava igra

Podseća predsednik FSJ i na mnogobrojne pritiske koje prate plave godinama unazad.
- Videli ste i sami, počev od tih dečjih igara rata, pa do svakodnevnih TV sekvenci gde smo se predstavljali na najgori mogući način. U najmanju ruku nije korektno da se iz jedne utakmice iseku samo faulovi naših igrača i da se to ponavlja danima. Postoje razni lobiji: skandinavski je jedan od najjačih, a Balkan je na ovom prvenstvu pokazao da je iznad njih - tvrdi Miljanić.


vesti po rubrikama

^sport

14:15h

Miljanić, predsednik FSJ, nije izgubio poverenje u selektora

14:30h

Pred polufinale s Holandijom u četvrtak, selektor Italije Dino Zof ne strepi

14:35h

EP u Holandiji i Belgiji već ušlo u fudbalske anale: Sajam rekorda

14:40h

Bora Stanković ne želi obračun sa ULEB

14:45h

Berić u Partizanu kao ekstra pojačanje

14:50h

Društvo pobednika je ponovo zajedno: Partizan ima reč

14:55h

Plavi vaterpolisti deklasirali Italiju u 1. kolu "US Opena" (14:8)

15:03h

Svetska liga odbojkaša: Roterdam u jednom setu

23:35h

Francuska golom iz penala u 117. minutu pobedila Portugal i ušla u finale "Euro 2000"

      


FastCounter by LinkExchange