[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 28. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


27. Jun 2000 14:40 (GMT+01:00)

Košarkaški događaj dana - draft u Mineapolisu

Trk za Rakočevićem

Kompletna trenerska i menadžerska elita NBA lige okupiće se u sredu uveče na draftu u Mineapolisu. Pažnja javnosti, ali i klubova koji su lutrijom dobili prioritet da među prvima biraju (Nju Džersi, Vankuver, Klipers, Čikago, Orlando...) biće usmerena na Kenjona Martina, visoko krilo Sinsinatija, centra Teksasa Krisa Mima, Markusa Fizera sa Ajove Stejt univerziteta, Stromila Sfifta iz LSU, te "domaćina" Džoela Przibilju, centra Minesote.

Za raziku od tih momaka s kojima se javnost s "ove strane bare" upoznata uglavnom preko stubaca američke štampe, za nas će mnogo zanimljivije biti draftovanje preko 20 igrača van SAD koje predvodi Jakovos Cakalidis.

Prema procenama stručnjaka centar atinskog AEK biće najbolje rangirani Evropljanin, dok bi u prvom krugu mogli biti izabrani Francuz Žerom Mois, student UKLA, Nigerijac Olumide Ojedeji, član Duziburga, Hidajet Turkoglu iz Efesa, Slovenac Primož Brezec i Senegalac Mamadu Ndaje. Naravno, ni ovaj draft neće proteći bez najjače amaterske svetske sile Jugoslavije.

Našu košarku predstavljaće Igor Rakočević (zainteresovani Čikago, Vašington i Indijana), Marko Jarić i Stevan Nađfeji.

Čekaonica

Oko 90 evropskih igrača treba da se ove sezone okuša na draftu. Većina, uglavnom najmlađih, odlučila se da odlazak u NBA prolongira za još koju godinu. Među njima su Goran Ćakić, Vlado Ilievski, Mladen Šekularac, Antonis Focis, Sani Bećirović...

Promašaj Portlanda

Kada se pomene draft prva asocijacija je jedna od najkvalitetnijih "pijaca" iz 1984. godine. Tada su pred NBA klubove stali Hakim Olajdžuvon, Majkl Džordan, Alvin Robertson, Kevin Vilis... Osim toga taj draft ostaće upamćen još po nečemu: Hjuston je prvi birao i izabrao Olajdžuvona što i nije velika greška, jer je Nigerijac kasnije bio najzaslužniji za dva šampionska prstsena. Međutim, promašaj veka napravio je Portland koji procenio da je Sem Bouvi budućnost NBA lige, a ne Džordan koga je draftovao Čikago. Tek da se spomene: Sem Bouvi je više vremena proveo po bolničkim krevetima nego u igri, a leteći Majk je Čikagu doneo šest šampionski prstenova, upisavši se kao najbolji igrač i istoriji.

Đ. M.


vesti po rubrikama

^sport

14:10h Boškov izbegao susret sa novinarima i objašnjenje sramote protiv Holandije
14:25h U sredu uveče u Briselu prvo polufinale "Euro", Portugal - Francuska
14:35h

Koturović zaboravio Ulker i u Beogradu prikuplja ponude zainteresovanih klubova

14:40h Košarkaški događaj dana - draft u Mineapolisu
14:50h Idealni uslovi na pripremama Crvene zvezde u Austriji
   


     


FastCounter by LinkExchange