[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 28. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


27. Jun 2000 16:19 (GMT+01:00)

U sredu uveče u Briselu (20.45-TV) prvo polufinale "Euro", Portugal - Francuska

Akademija umetnosti

Veče fudbalske akademije umetnosti u Briselu: U sredu uveče (20.45) će oči svih ljubitelja fudbala biti netremice uperene u polufinalni duel najvećih evropskih majstora lopte: Francuza i Portugalaca. Da se sve meri aršinima lepote, elegancije, poteza i vica ovaj meč bi bez sumnje trebalo da ima predznak finale, a na kraju možda bi najpoštenije bilo da se pehar podeli na pola...

Ipak, fudbal je nešto drugo, a koće u finale odlučiće u sredu uveče možda i direktani duel dva genija: Zidana i Figa. Biće to i okršaj paklenih napadača sa sjajnim odbranama i najboljim golmanima današnjice. Anri i Dugari spram Kouta, Žorža Košte i Vitora Baie, ili Nunjo Gomeš i Žoao Pinto protiv Blana, Desaija i Barteza. Biće i velike trke po bokovima.

Francuzi favoriti

Na kladionici "Vilijam Hil" Francuska je favorit na meču sa odnosom 13:8, remi je 9:4, a pobeda Portugala 4:1. Francuzi su sa 6:4 i najveći favoriti za titulu, dok je Portugal autsajder sa 11:2

Sa jedne strane "probijaće" Lizarazu, a sa druge Dimaš i Konseisao. Francuzi će konačno moći da odahnu i u manevru jer će uz rame Zidanu, Dešampu i Vijeri konačno stati oporavljeni Peti. Kod Portugalaca konci igre su u rukama Figa i Rui Košte.

- Nismo došli samo da bi igrali u polufinalu ili finalu. Cilj svih je titula i Francuska može da ide do kraja - optimist je korpulentni vezist svetskih prvaka Patrik Vijera.

Ipak, da u Briselu neće biti šetnja i promenada zna Zinedin zidan, verovatno najbolji fudbaler Evrope.

- Uveren sam da će biti mnogo teže nego protiv Španije - smatra Zidan. - Ne samo da su sjajni u veznom redu, već imaju i fenomenalne napadače.

Zidan će za rivala imati velikog prijatelja Dimaša, sa kojim je dve godine bio cimer u Juventusu.

- Pritisak je veliki, ali smatram da možemo još više. Nismo dosegli maksimum - jasan je Dimaš. - Takođe, hteo bih da ispravim mnoge koji misle da je naša najveća snaga u manevru i napadu. Mi imamo i mnogo jaku odbranu i pokušaćemo da uverimo i Francuze u to.

Selektori Koeljo i Lemer na raspolaganju imaju sve igrače i nema sumnje da će Portugal opet igrati u jedinstvenoj, pokretljivoj formaciji 4-4-2 koja se za tili čas transformiše u 2-3-5 ili 3-5-2, dok će Francuzi igrati kao i do sada: 3-4-1-2.

Didije Dešamp, kapiten Francuske, obući će u sredu uveče dres "galskih petlova" 100. put i tako postati igrač sa najviše mečeve u reprezentaciji. Ipak, uoči jubileja koji će možda biti i oproštaj od "trikolora", Dešamp nije želeo da daje izjave, već je samo potvrdio da posle "Euro 2000" više neće biti reprezentativac.


vesti po rubrikama

^sport

14:10h Boškov izbegao susret sa novinarima i objašnjenje sramote protiv Holandije
14:25h U sredu uveče u Briselu prvo polufinale "Euro", Portugal - Francuska
14:35h

Koturović zaboravio Ulker i u Beogradu prikuplja ponude zainteresovanih klubova

14:40h Košarkaški događaj dana - draft u Mineapolisu
14:50h Idealni uslovi na pripremama Crvene zvezde u Austriji
   


     


FastCounter by LinkExchange