[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 28. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


27. Jun 2000 17:12 (GMT+01:00)

Kvalifikacioni ispit iz maternjeg jezika prošao bez primedaba

Rezultati polaganja u sredu

Testovi iz srpskog jezika lakši. Manje treme i nervoze

BEOGRAD - Kvalifikacioni ispit iz maternjeg jezika koji su u utorak polagali učenici koji konkurišu za upis u četvorogodišnje srednje škole prošao je bez primedaba u celoj Srbiji.

Rezultati ispita iz matematike i srpskog jezika biće istaknuti već u sredu u periodu od 9 do 10 sati, najkasnije sutra do sedam, a istoga dana u dnevnim listovima biće objavljen spisak slobodnih mesta za one koji su ispod crte - rekla je za "Glas" Milica Litričin, pomoćnik ministra prosvete i predsednik Republičke ispitne komisije, naglasivši da je komisija obišla Petnaestu gimnaziju i Ugostiteljsku školu u Beogradu.

Učenici koji nisu prešli prag znanja sledeću šansu će imati u avgustovskom upisnom roku. Oni koji su položili testove, ali su ipak ispod crte, dokumenta će moći da podignu u četvrtak i u petak se upišu u školu u kojoj je ostalo slobodnih mesta.

Kako kažu kandidati, ispit iz maternjeg jezika bio je mnogo lakši nego što su očekivali. U utorak nije bilo treme kao prethodnog dana , jer su sve to već prošli na kvalifikacionom ispitu iz matematike, a ispred škola je bilo manje roditelja.

Učenici su dolazili oko 9.30 i zauzimali mesta u učionicama, a kako kažu, i juče je sve bilo regularno. U učionicama su dežurala po dva profesora, a mogli su da prepišu samo izuzetno snalažljivi, mada kažu, da na testu iz srpskog jezika za to nije bilo potrebe. Posle ispita učenici su ispred škole prelistavali Zbirku zadataka za kvalifikacioni ispit iz srpskog jezika da bi proverili da li su tačno odgovorili na zadata pitanja.

- Uradila sam svih dvadeset pitanja iz srpskog jezika i mislim da su odgovori tačni. Nije bilo teško. Test sam završila za 45 minuta. Veći je problem bio sa matematikom, ali se nadam da ću položiti i upisati se u ovu školu - kaže za "Glas" kandidatkinja za mesto u Pravno-birotehničkoj školi u Beogradu.

- U ovoj školi je konkurisalo više učenika nego što su planirali da prime, ali smo čuli da je veliki broj pao na testu iz matematike. Ja sam u osnovnoj školi bila odličan učenik. Srpski sam za ispit učila sama, a za test iz matematike me je pripremao profesor - kaže devojka koja se nada da će sledeće četiri godine pohađati Petu beogradsku gimnaziju.

L. Čolić


vesti po rubrikama

^društvo

15:46h O sudbini jedne investicije u Srbiji, sa poukom
16:55h Dokumenta za upis na fakultete predaju se još u sredu
17:12h Kvalifikacioni ispit iz maternjeg jezika prošao bez primedaba
17:39h Novi protest penzionera zakazan za četvrtak
18:16h Ovogodišnja suša prepolovila prinose stočne hrane
18:38h

Obeležen međunarodni dan borbe protiv torture

18:46h Patrijarh Pavle bogosluži u manastiru Gračanica na Vidovdan
19:26h NDNV prihvatio Konvenciju NUNS-a
19:35h Održan Prvi sabor politikologa
     


     


FastCounter by LinkExchange