[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 26. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


25. Jun 2000 17:19 (GMT+01:00)

Čulo ukusa budi druga čula

Čokolada otvara ljubavni apetit

Nauka nikada nije potvrdila da postoji nikakva čudotvorna supstanca koja ima direktan uticaj na našu seksualnost. Međutim, neki proizvodi i namirnice koje deluju okrepljujuće mogu pojačati osećanje blaženstva i biti izvanredan "seksualni začin".

Čokolada i kafa otvaraju ljubavni apetit. Ove dve supstance deluju razdražujuće i kada ih konzumiramo naše telo luči endorfin, hormon zadovoljstva. Čokolada sama po sebi već predstavlja izvor zadovoljstva, a poznato je da jedno zadovoljstvo izaziva i drugo...

Đumbir, orijentalna vijagra

Đumbir širi krvne sudove zbog čega se koristi kao tradicionalni lek za pospešivanje cirkulacije krvi ali i kao afrodizijak. Međutim, ne preterujte sa upotrebom ovog začina jer preterana doza može izazvati bolne grčeve u stomaku.

Vino za osećanje radosti. Vino nas čini euforičnim i veselim. Radost koju izaziva alkohol uklanja mnoge psihološke barijere, ali samo ukoliko se konzumira u ograničenim količinama. Ukoliko se pretera sa alkoholom, dejstvo može biti ubitačno po ljubavnu želju. Umesto da vas navede na nežnosti i milovanja, prevelika doza alkohola može "umrtviti" vaša čula ili delovati uspavljujuće.

Odeća se lakše skida uz začinjenu hranu. Iako nije dokazano afrodizijačko dejstvo začina (biber, ljute papričice...), poznato je da oni povećavaju temperaturu tela. A kada nam je vruće, onda želimo da se što pre oslobodimo suvišne odeće!

Ženšen i morski plodovi, hrana ljubavi i dugovečnosti. Oligo-elementi sadržani u ovim namirnicama okrepljujuće deluju na organizam i pospešuju opšte raspoloženje.

Tartufi i vanila, egzotični ukusi. Čulo mirisa igra važnu ulogu u seksualnoj stimulaciji jer budi druga čula: pečurke tartufi imaju veoma prijatan, "muški" ukus, a miris vanile daje osećaj prijatnosti i topline. Hrana ovakvog ukusa se izvanredno "filuje" sa nežnostima.

J. J.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

17:00h Stres smanjuje želju, alkohol uspavljuje
17:19h Čulo ukusa budi druga čula

17:46h

Fitnes s garancijom

19:30h

Horoskop za ponedeljak
   


     


FastCounter by LinkExchange