[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 25. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


24. Jun 2000 16:17 (GMT+01:00)

Štediše Dafiment banke i dalje na listi čekanja

Samo Dafina bezbrižna

Štediše nisu dobile dinare, ali možda dobiju devize

BEOGRAD - U Saveznoj vladi, gde na jednom mestu oko 210.000 štediša Dafiment banke može da dobije pravu informaciju o sudbini svojih deviznih potraživanja, još nisu primili delegaciju štediša ove banke.

Na obećanom prijemu kod resornog ministra za finansije insistiraćemo i dalje, jer više nemamo kome da se obratimo, kaže za " Glas" Milka Orlić iz Odbora poverilaca Dafiment banke, podsećajući da štediše pomenute banke nisu mogle da iskoriste mogućnost da u dinarima podignu prvu ratu devizne štednje, kao i da se približava 1. juli kada bi trebalo da počne naplata u devizama.

- Na taj način uskraćena su nam i zakonska prava pošto su, prema Zakonu o staroj deviznoj štednji, štediše Dafiment banke u svemu izjednačene sa ostalim vlasnicima deviznih štednih knjižica za koje garantuje država, a i ustavna prava, jer su štediše ove banke još uvek građani drugog reda. Pri tome Dafiment banka je bila državna banka u većoj meri nego sve ostale zajedno, sudeći po tome kako je poslovala i šta se sve dešavalo sa njenom vlasnicom Dafinom Milanović, koja i sada uživa negde u inostranstvu, zajedno s " tajnom" o tome gde su famozne diskete o knjigovodstvenom stanju Dafiment banke, kaže gospođa Orlić.

Inače, nemogućnost da Privredni sud utvrdi pravo stanje obaveza i potraživanja banke bila je izgovor što do sada nije rešen status štediša Dafiment banke. Zato ni NBJ nije u odavno isteklom zakonskom roku uputila predlog Saveznoj vladi, niti je ova donela konkretnu Odluku o isplati štediša, za šta je nadležna. Dokle se stiglo u tom poslu, koji liči na začarani krug, štediše očekuju da ih informišu nadležni u Saveznoj vladi i odbrojavaju dane do sve bližeg početka isplate stare devizne štednje u devizama, objašnjava Orlić.

B. Jager


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:17h

Štediše Dafiment banke i dalje na listi čekanja

17:27h

Novo-staro rukovodstvo u PK u Leskovcu

18:23h

Smanjuju se redovi za podizanje stare devizne štednje

19:08h

Godišnjica obnove iz ugla nezavisnih ekonomista

   


     


FastCounter by LinkExchange