[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 22. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


21. Jun 2000 14:20 (GMT+01:00)

Dejan Stanković platio preskup ceh loše igre celog tima protiv Slovenije

Boškov me ubio!

Očekivao sam da ću eksplodirati na Evropskom prvenstvu. Ako su svi bili loši u timu, zašto sam baš ja zamenjen? Čak i da sam bio najgori, a nisam, selektor je mogao da sačeka poluvreme i sve bi bilo u redu. Od tada nije razgovarao sa mnom

Trebalo je da bude zvezda "broj 1", od Dejana Stankovića Jugoslavija je očekivala još jedan bljesak na "Euro 2000", možda jači nego ikada do sada. I naš mladi as se pripremao da ispuni očekivanja, a onda - ponor...

Kežman nije zaslužio

Dva najmlađa i najtalentovanija reprezentativca po ružnom će se sećati Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji. Dejan Stanković je "ispao" krivac za lošu igru u prvom meču, a Mateja Kežman je posle samo minut na terenu protiv Norveške "pocrveneo". Kako će sve biti posle "Euro 2000"?
- Svoje razloge sam objasnio i nadam se da ću posle odmora sve zaboraviti i vratiti se fudbalu kako treba. Poziv za reprezentaciju ću i dalje čekati raširenih ruku, jer plavi dres je nešto posebno. Što se tiče Keže, on sigurno nije zaslužio isključenje. Sudija Dalas je preterao jer je faul bio u žaru borbe. Čak nije bio ni start sa leđa. Verujem da će Keža, iako znam koliko mu je teško, sve brzo zaboraviti i nastaviti uspon ka vrhu gde i pripada - smatra Stanković.

Dejan Stanković je najskuplje platio ceh loše igre plavih u prvom kolu protiv Slovenije, zamenjen je već posle 30 minuta pri rezultatu 0:1 za "zmajčeke". I laiku je jasno: potez bez rezona i trunke osnovnih pedagoških aksioma.

Jednostavno, psihologija je bila protiv takvog hazarderskog poteza selektora Boškova, i to iz dva razloga: poigrao se sa svetski vrednim renomeom kapitena Draga Stojkovića koga je stavio na klupu, pa uveo kada je video da je đavo odneo šalu, a sa druge strane još gore: izveo je mladića od 21 godine, supertalentovanog igrača, Dejana Stankovića, momka za budućnost našeg fudbala, čime je bez sumnje izvršio direktan udarac u njegovo samopouzdanje i ličnost.

- Očekivao sam da ću eksplodirati na Evropskom prvenstvu. Zamišljao sam "Euro" i spremao se za njega kao za prvo veliko takmičenje na kome treba čitavoj Evropi da pokažem ko sam, šta sam i koliko stvarno vredim - glasom punim ogorčenja govori Dejan Stanković. - Posle afirmacije u dresu Lacija u kome se nagovestio mogućnosti želeo sam isto i u dresu Jugoslavije. Ipak, klupski fudbal je jedno, a reprezentativni nešto drugo. Hteo sam da budem najbolji među najboljima.

Stankovića ne peče sama zamena, već vreme i način na koji je Boškov to uradio.

- I dalje ne mogu da nađem odgovor na pitanje zašto se sve desilo ovako. Evropsko prvenstvo upamtiću kao najgore dane u životu. Pa, ako su svi bili loši u timu, zašto sam baš ja zamenjen? Ubio me kao igrača i čoveka! Pa, zar nije mogao da sačeka do poluvremena, već me menjao posle 30 minuta. Čak i da sam bio najgori, a nisam, selektor je mogao da sačeka poluvreme i sve bi bilo u redu. Ovako, posle "Euro" biću sasvim drugi čovek, sve se promenilo - razočaran je Stanković.

Svi znamo šta se desilo posle. Dejan Stanković je izgubio osmeh, uselila se nervoza, nije ga bilo u timu za Norvešku, nije čak ni ulazio u igru...

- Mislio sam da ću posle prospavane noći ili dan-dva kasnije uspeti da sve zaboravim i da se odljutim. Međutim, nervoza ne prolazi. I dalje mi nije jasno zašto su se kola slomila na meni, verovatno što sam bio najmlađi na terenu... I, ne mogu da shvatim da od tada do danas selektor uopšte nije razgovarao samnom. Ni jednu, jedinu reč - pita (se) Dejan Stanković.

Rezime je jasan. Svi su prosipali i lomili čaše, a ceh je platio samo Stanković. Kako je sada najvećem talentu našeg fudbala teško je i zamisliti. Daj Bože da mu se tuđe polupane čaše i lončići ne olupaju o karijeru.


vesti po rubrikama

^sport

14:20h Dejan Stanković platio preskup ceh loše igre celog tima protiv Slovenije: Boškov me ubio!
14:25h

Ribek podneo ostavku na mesto selektora nacionalne selekcije Nemačke

14:30h Prema anketi holandskog "Telegrafa": Sedorf najomražiniji, Mihajlović nepopularan
14:40h Promovisan "Ju basket pul"
14:45h Pehar kupa u Bačkoj Palanci, prvi trofej Sintelona
14:55h Pred susret sa Argentinom, Vanja Grbić najavio povratak u reprezentaciju
23:00h Jugoslavija izgubila od Španije i sudije Vesijera (4:3), ali ipak uspela da uđe u četvrtfinale "Euro 2000"
   


     


FastCounter by LinkExchange