[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 22. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


21. Jun 2000 18:05 (GMT+01:00)

Na bezinskoj pumpi na Trošarini ubijen Zoran Rosandić (30)

Izrešetan "tompsonom"

Dva napadača iz "audija" ispalila oko 35 hitaca

BEOGRAD - Zoran Rosandić (1970) zvani Roske, iz beogradskog naselja Banjica, ubijen je u sredu oko 1.30 sati u "golfu 3" (BG 290-523) na benzinskoj pumpi "Jugopetrol" na Trošarini u Avalskom putu bb.

Dok je parkirao automobil na njega su dva napadača iz "audija" u pokretu ispalila oko 35 hitaca iz automatskog oružja "tompson" i "kalašnjikov".

Poznat policiji
Zoran Rosandić Roske od ranije je poznat policiji jer je osuđivan zbog sitnijih krivičnih dela. Navodno, nije pripadao nijednoj prestoničkoj ekipi.

Rosandić je, kao i svake večeri, parkirao automobil ispod ulične svetiljke na pumpi prekoputa zgrade u kojoj je živeo. Kada se zadnjim točkovima "golfa 3" popeo na ivičnjak iz pravaca Bulevara JNA pojavio se "audi" sa dvojicom napadača.

Pod uglom od 45 stepeni, ubice su kroz vrata s leve strane "golfa" ispalile rafale u žrtvu i pogodile je u grudi, stomak i noge. Posle pucnjave napadači su pobegli, a Rosandić je otvorio vrata "golfa 3", pao na asfalt i preminuo.

Ubice su uspele da izbegnu poteru policije koja je tokom noći radio vezom nekoliko puta raspisivala potragu za napadačima i "audijem".

Na licu mesta pronađeno je oko 25 čaura kalibra 0,45 inča (11,43 mm) ispaljenih iz američkog automata "tompson" koji se juče po prvi put pojavio u pucnjavama na beogradskim ulicama. Pronađeno je i desetak čaura iz "kalašnjikova" kalibra 7,62 mm.

Na podu "golfa", kome su bili upaljeni farovi i zadnja poziciona svetla" nađen je Rosandićev pištolj "CZ M70" kalibra 7,65 mm koji nije uspeo da upotrebi.

"Jugopetrolova" pumpa u trenutku pucnjave nije točila benzin, a u njoj su se nalazila tri radnika, koja su izjavila da su čuli rafale, ali da ništa nisu videli jer su sedeli u kancelariji. Prilikom pucnjave meci su oštetili crveni automobil "tojota korola" (BG 445-072) koja se nalazila parkirana tik pored Rosandićevog "golfa".

S. Kraljević


vesti po rubrikama

^hronika

18:05h Na bezinskoj pumpi na Trošarini ubijen Zoran Rosandić (30)
18:22h

U Vojnom sudu u Nišu osuđen Francuz: "Fotogaf" kažnjen s 20.000 dinara

18:50h Sremska Mitrovica: Kidnapovana zbog neuzvraćene ljubavi
19:01h Šume iznad Herceg Novog u plamenu
19:15h Zbog organizovanja mitinga u Majdanpeku, novo suđenje opoziciji
22:30h Snažna eksplozija uništila živinarsku farmu u Vranju
   


     


FastCounter by LinkExchange