[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 22. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


21. Jun 2000 16:19 (GMT+01:00)

Reakcije na najnovije napade na "ABC Produkt"

Jednoglasno uz "Glas"

BEOGRAD - Demokratska stranka izrazila je solidarnost s listom "Glas javnosti" i Štamparijom ABC produkt, kojima je presudom Višeg privrednog suda naloženo iseljavanje iz zgrade u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu.

DS i novinarima i zaposlenima u "Glasu javnosti" upućuje čestitke na "hrabrom držanju pred napadima nenarodne vlasti i na odlučnosti da ostanu verni načelima profesije".

"Njihova odlučnost biće trajno zabeležena u istoriji srpskog novinarstva i borbi za demokratsku Srbiju", konstatuje DS i izražava uverenje da je "dan promena sve bliži".

Specijalni izvestilac UN za ljudska prava u Hrvatskoj, BiH i SRJ Jirži Dinstbir osudio je nalog Višeg privrednog suda u Beogradu preduzeću "ABC Produkt", osnivaču dnevnika "Glas javnosti", da se iseli iz prostorija u Vlajkovićevoj ulici i podržao predlog NUNS-a da se sastanu s kolegama iz državnih medija i zajedno se bore protiv pritisaka na medije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je višemesečnu kampanju režima protiv "Glasa", koja posle najnovije presude izrečene po Zakonu o informisanju i zaplene imovine "ABC Produkta" preti da definitivno ugasi ovaj list.

Demokratska stranka Srbije ocenjuje da najnovije kažnjavanje "Glasa javnosti" predstavlja uvod u novu kampanju režima protiv medija koji nisu pod njegovom kontrolom.

"Povod za podizanje tužbi sada postaju i potpuno uopštene i nemušte rečenice. Primena Zakona o informisanju u saglasju je s onom narodnom: Kadija te tuži, kadija ti sudi", zaključuje DSS.

Najnovije napade režima na "Glas javnosti" i "ABC Produkt" Građanski savez Srbije tumači kao "nameru vlasti da na sve moguće načine uguši slobodu informisanja u zemlji i uskrati građanima pravo na istinitu informaciju".

- Gaseći jedinu preostalu štampariju koja pruža usluge slobodnim novinama, u Srbiji više neće biti slobode štampe - komentar je Demohrišćanske stranke Srbije na oduzimanje magacina "ABC Produkta" i najnovije kažnjavanje "Glasa javnosti".

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

16:19h Reakcije na najnovije napade na "ABC Produkt"
16:39h Novi akti pravnog nasilja prema ABC Produktu
16:42h Novo suđenje po Zakonu o informisanju protiv "Blica"
17:09h

Junski upisni rok za srednjoškolce u Srbiji počinje u subotu

17:38h Mr Suzana Miljković - Trajković o kremama za zaštitu od sunca
19:25h Savezno ministarstvo telekomunikacija: Poziv za produženje ugovora
     


     


FastCounter by LinkExchange