[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 16. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


15. Jun 2000 18:26 (GMT+01:00)

Šef Kremlja prećutao da poseta Španiji u sredu nije prva

Putin se dve godine sunčao inkognito

U mondenski Sotongrande tajno dolazio posebnim "kanalom", ne prijavljujući svoje boravke vlastima

Jednodnevna zvanična poseta ruskog predsednika Španiji u sredu, nije ni izbliza bila toliko interesantna koliko otkriće tamošnjih medija da je Vladimir Putin u protekle dve godine u toj zemlji bio čest gost, ali kao turista.

Putujući inkognito, Putin se, navode madridski listovi, prošle i pretprošle godine odmarao u ekskluzivnom letovalištu na španskoj rivijeri, koje je poznatije kao omiljeno letnje sastajalište šačice najmoćnijih ruskih oligarha, biznismena i milionera.

MI6 znala sve
Istraga je utvrdila i da je Putin samo tokom prošle godine mondensko letovalište posećivao čak pet puta kao i da je sve o tome jedina znala britanska obaveštajna služba MI6 koja se čak nije ni udostojila da ih obavesti. Podataka o tome da li je Putin znao da se vila u Sotongrandeu, u kojoj je provodio vikende, nalazi u najbližem komšiluku najvećeg ruskog narko bosa, međutim, za sada nema.

Do ovog senzacionalnog otkrića došla je upravo španska policija koja je prošle godine imala pune ruke posla prateći kretanja osumnjičenog ruskog narko bosa koji od svih svetskih letovališta uporno bira samo Sotongrande, na jugozapadu Španije.

Prateći njega, policija je slučajno nabasala na podatke o Putinovim posetama koji je u to vreme bio "samo" šef ruskog Saveta bezbednosti.

Putin je, naime, prošle godine proveo vikend u jednoj kući na španskoj obali za koju se ne zna kome pripada, ali se ipak zna da se nalazi tik uz imanje i vilu poznatog ruskog moćnika, bliskog prijatelja porodice Jeljcin, oligarha iz Kremlja i vlasnika moskovskog tiražnog dnevnika "Komersant"- Borisa Berezovskog koji, po svemu sudeći, važi samo za navodno najoštrijeg kritičara i ljutog protivnika ruskog predsednika.

Španska policija je ne skrivajući ni čuđenje ni ljutnju obelodanila i da je posle nekog vremena otkrila i način na koji je aktuelni šef Kremlja ulazio na špansku teritoriju. Putin je, naime, avionom putovao do Gibraltara, zatim se ukrcavao na brod sa kojeg je ulazio na špansko tlo ne prijavljujući ni svoj dolazak ni boravak što predstavlja ne samo grubo kršenje španskih zakona već i slučaj bez presedana, ravan diplomatskom incidentu.

Policija je takođe obavestila javnost da su se njegove posete proredile otkada je postao prvo premijer, u leto prošle godine, a potom i predsednik Rusije.

S. Đ. P.


vesti po rubrikama

^svet

16:53h Završen trodnevni istorijski samit dve Koreje
17:04h

Uhapšeni ruski medijski magnat sprema žalbu

17:29h Razgovori Šreder-Putin u Berlinu
18:26h Putin prećutao da poseta Španiji u sredu nije prva
19:31h Skoplje: MPC menja ime
19:45h Rio de Žaneiro: Svetski kongres izdavača novina
   


     


FastCounter by LinkExchange