[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 16. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


15. Jun 2000 17:10 (GMT+01:00)

Na konferencijama za novinare reprezentacije Jugoslavije više nema smeha i dosetki

Boškov se uozbiljio

Naš selektor već razmišlja o Norvežanima, ali ne može da se seti imena najboljeg igrača "vikinga"...

Konferencija za novinare u četvrtak za razliku od prethodnih, nije vrcala od šala selektora Boškova, već je bila po mnogo čemu vrlo ozbiljna. Očito, remi sa Slovenijom, promenio je mnoge stavove u FSJ, pa je i održan sastanak sa igračima na kome su govorili, pored selektora i zamenik predsednika našeg "kuće fudbala" Tomislav Karadžić i generalni sekretar Branko Bulatović.

Progovorio i Siniša, ali za "Internet"

Kakav selektor, takav pulen... Siniša Mihajlović je jugoslovenske novinare "elegantno" zaobišao dan posle utakmice sa Slovenijom, uz opasku "da bi govorio da su ga pozvali na konferenciju". Ipak, na molbu "Euro 2000.org" ljubazno se odazvao i prokomentarisao.
- Svi su mogli da vide kako sam igrao. Kada sam isključen bilo je 3:0 za Sloveniju, a posle je Jugoslavija uspela da izjednači. Očigledno da naš tim mora da bude mnogo ljut da bi igrao dobro - istakao je Mihajlović. - Igramo suviše individualno, a fudbal je kolektivni sport.

Norvežani kao Englezi

Prokomentarisao je Boškov i naredni meč plavih protiv Norveške.
- Potcenili smo Sloveniju i tek posle 3:0 pokazali kako znamo da igramo. S malo više sreće mogli smo i da pobedimo. Ali, sve ovo nije dobro, naš cilj je bio da pobedimo Slovence, iako smo s njima dobri prijatelji, a imamo i bolje igrače. Sada nas čekaju Norvežani, reprezentacija koja igra engleski fudbal. Veoma su težak protivnik i biće samo nekoliko prilika za gol što će za nas biti veliki problem - rekao je Boškov.

Novinarima, naravno, nije prezentirano šta se sve govorilo, ali saznanja koja smo dobili nam kažu da su igrači bili vrlo otvoreni.

- Sastanak igrača i stručnog štaba je bio normalan i konstruktivan, onakav kakve uvek imamo u svojim klubovima - rekao je Slaviša Jokanović. - Verujem da će rezultati treninga i ovog sastanka doneti i rezultat na terenu.

Mnogo pitanja bilo je upućeno Vujadinu Boškovu, a jedno od tih je bilo koliko je sa svojim igračima uspeo da izanalizira remi sa Slovenijom.

- Na sastanku nisam pričao samo ja - objasnio je selektor. - A šta smo sagledali? Pa, da smo u utakmicu ušli raspušteni, a da smo kasnije reagovali kako treba i preokrenuli igru i rezutlat. Niko nije ispunio očekivanja u prvom poluvremenu a posle vođstva Slovenaca od 3:0 svi su odigrali sjajno.

Boškov, dakle, opet o potcenjivanju protivnika, ali njegovi izabranici misle sasvim drugačije.

- Nismo potcenili ni omalovažavali Slovence - jasan je Peđa Mijatović. - Slovenci su igrali vrlo dobro u kvalifikacijama, i izbacili jednu Ukrajinu, i zasluživali su maksimalan respekt. Naš problem je bio u tome što smo ušli u igru malo opuštenije, a oni su nas iznenadili žustrom i tvrdom igrom. Uz to, prvi su postigli gol, a zna se da kad je tako, ta selekcija u 88 odsto slučajeva pobeđuje. Na kraju smo mi napravili podvig i osvojili bod.

Mijatović i enigma

Kako se konferencija za novinare završi, tako italijanski novinari salete Peđu Mijatovića. Interesovalo nas je, šta interesuje "žabare".
- Nikako vaše italijanske kolege ne mogu da shvate, kako jedna ekipa može da igra tako slabo, pa onda tako dobro. To je za njih enigma, koju pokušavaju da reše. Međutim, mogu vam reći da su njihove kritike na naš račun skoro minimalne, pa su čak i oni i španski novinari, takođe, o nama napisali hvalospeve, smatrajući da će tih 30 minuta nas izbaciti u evropsku orbitu.

Povređeni Jugović i Kovačević

Naši reprezentativci trenirali su u četvrtak u prepodnevnim satima, ali pod posebnim tretmanom bili su Vladimir Jugović i Darko Kovačević. Naime, obojica se žale na povrede, kod prvog je u pitanju istegnuće mišića zadnje lože, dok Kovačević oseća bol u primicaču.
- Videćemo da li će moći da igraju protiv Norveške, a igraće samo ako budu potpuno spremni - konstatuje selektor Boškov. - Ja verujem da će sutra trenirati uobičajenim ritmom, u grupi sa ostalim reprezentativcima.

Sa svojim kapitenom slaže se i Slaviša Jokanović.
- Ne, nismo potcenili protivnika, Slovenci su nas nadigrali u svim fazama igre. Za analizu je kako smo igrali slabo dve trećine meča, a tako dobro jednu trećinu. Međutim, ta utakmica je iza nas, sada treba gledati unapred. Bilo je mnogo loših stvari, ali i dobrih. Ipak je to bila atipična utakmica. Ni meni, a verovatno ni vama, nije jasno šta se sve dešavalo.

Savo Milošević je potvrdio reči Mijatovića i Jokanovića.
- I ja ću reći isto. Nismo ih potcenili, jer imamo toliko iskustva, da ne bismo upali u tu zamku. Međutim, mislim da smo svi mi zajedno poprilično nekorektni prema Slovencima. Jer, priču smo obrnuli i govorili o svojoj lošoj igri, a ne njihovoj dobroj. Zato i kažem, svaka čast Slovencima, koji su nas iznenadili odličnom igrom.

Posle ove replike ponovo je na meti bio Vujadin Boškov. Norveški novinari su ga pitali koliko zna njihovu ekipu, i ko će biti najopasniji igrač po njegov tim?
- Od danas ćemo se spremati za meč sa Norveškom. Dobićemo tačne informacije o svakom igraču. Plašimo se svih igrača, oni su Norvežani koji ne igraju u Norveškoj. Ipak, najopasniji je taj centrafor, taj visoki fudbaler, kažu da je hrabar i da apsolutno dominira u skoku a mi nemamo Mihajlovića…

Znači, naš selektor se plaši Tore Andre Floa. Naš selektor mu ne zna ime, pa se nadamo da ga nećemo primetiti ni na nedeljnom meču u Liježu.

Francuzi, Česi i Portugalci

Na pitanje Boškovu, Mijatoviću, Miloševiću i Jokanoviću: Ko vam se do sada najviše dopao od reprezentacija na Evropskom prvenstvu, usledio je sledeći odgovor: Boškov ističe Francuze, Mijatović Francuze i Portugalce, Jokanović Portugalce, a Milošević Čehe.

 

Savo za Norvežane

Čovek koji je okrenuo rezultat protiv Slovenije i sa dva gola sprečio potpunu bruku, svakako je Savo Milošević. Da li je to dovoljno da u nedelju protiv Norveške, stoji na travi kad se himna bude svirala.
- Nije pitanje za mene da li ću igrati ili ne, tu je selektor da odgovori. Želja nije sporna, ja uvek očekujem da igram, uostalom kao i svi koji su došli na Evropsko prvenstvo.
Za to vreme, selektor Boškov je ćutao, uozbiljio se, ali nikakvim rečima nije potvrdio ili demantovao da će Milošević ući u startnih 11. Imajući u vidu da je pred stranim novinarima mnogo otvoreniji, da je gotovo najavio promene u napadu, nema sumnje da će Milošević protiv Norveške igrati. Daj Bože kao protiv Slovenije.


vesti po rubrikama

^sport

14:21h CSKA predstavio Žilića i Vranješa
14:30h Meč Češka-Francuska u petak biće i okršaj Nedveda i Zidana
14:35h Holanđani u četvrtak uveče (20.45) u Roterdamu protiv Danske žele da poprave utisak
14:40h Posle skandala, Englezi podržali Bekama
14:45h Nemci dva meča bez Birofa
14:55h "Memorijal Krešimira Ćosića" 24. juna u Bolonji
15:03h

NBA finale: Indijana - LA Lejkers 118:120 (1:3)

17:10h Na konferencijama za novinare reprezentacije Jugoslavije više nema smeha i dosetki
17:15h Boškov „otvorio dušu": Ljut na Mihajlovića zbog dve greške
00:07h Švedska - Turska 0:0
   


     


FastCounter by LinkExchange