[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 16. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


15. Jun 2000 17:23 (GMT+01:00)

Novosadska rafinerija prekinula proizvodnju motornog benzina

Nema "supera" iz Novog Sada

BEOGRAD - Proizvodnja motornih benzina u novosadskoj rafineriji u četvrtak je prekinuta na izvesno vreme, jer su potrošene zalihe primarnog benzina od kog se u njenim postrojenjima proizvode "super" i bezolovni benzin - saznaje "Glas" u Naftnoj industriji Srbije.

Kako kažu u NIS, "Rafinerija Novi Sad" neće raditi sve dok u pančevačkoj rafineriji ne bude proizvedeno dovoljno primarnog benzina za preradu, a prema prvim predviđanjima zastoj u proizvodnji trajaće najmanje deset dana.

Stručnjaci iz NIS naglasili su da je novosadskoj rafineriji potrebno 1.000 tona primarnog benzina dnevno i dodali da će proizvodnja početi kada bude prikupljeno najmanje 10.000 tona.

"Rafinerija Novi Sad" proteklih mesec dana radila je bez prekida i u tom periodu na pumpe "Jugopetrola" i NAP-a benzin je redovno isporučivan.

Na benzinskim stanicama "Jugopetrola" u Beogradu snabdevanje gorivom u poslednje vreme je loše, pa vozači posle čekanja u dugim redovima samo na nekoliko najvećih pumpi te kompanije mogu kupiti benzin ili dizel. Nakon dugotrajne nestašice goriva na pumpama "Beopetrola", konačno je i ta firma pre sedam dana počela prodaju goriva za dinare.

"Beopetrol" na pet pumpi u Beogradu za sada prodaje samo bezolovni benzin, dok se isporuke "supera" i dizela očekuju narednih dana. Ulični prodavci naftnih derivata litar "supera" prodaju za 28 dinara, dizela za 22 dinara, a snabdevanje gorivom na državnim pumpama u unutrašnjosti Srbije još je lošije nego u prestonici.

Z. Glavonjić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:32h

Novosadska rafinerija prekinula proizvodnju motornog benzina

18:11h Počela gradnja na auto-putu Novi Sad - Beograd

18:24h

Računica bečejskih ratara pokazala: Sa 20 hektara tek 414 maraka!

   


     


FastCounter by LinkExchange