[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 15. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


14. Jun 2000 18:13 (GMT+01:00)

Novi detalji trostrukog ubistva u selu Gradojević kod Koceljeve

Žrtve prepoznale maskirane ubice

Pokojni Milomir Milošević jednog od pljačkaša oslovio sa "Veljo".Razbojnici odneli 6.800 maraka i zlatan nakit. Starica Milena usmrćena cepanicom. Saslušan sin Milan

ŠABAC - Istražni sudija Okružnog suda u Šabcu saslušao je Milana Miloševića (22), jedinog preživelog u zločinu u utorak kada su četvorica masiranih napadača u porodičnoj kući u selu Gradojević kod Koceljeve ubili njegovog oca Milomira (47), zvanog Rade, majku Ljiljanu (43) i babu Milenu (72).

Sahranjeni Miloševići

Na seoskom groblju u tamnavskom selu Gradojević u sredu su u prisustvu nekoliko stotina meštana u grobnici porodice Milošević sahranjeni Milomir, Ljiljana i Milena.

Kako "Glas" saznaje, Milan je istražnom sudiji rekao da je njegov otac prepozano jednog od pljačkaša i da ga je oslovio sa "Veljo". Preživeli Milošević tvrdi da je i on, po glasu, prepoznao jednog od ubica, ali da ne može da se seti ko je to jer je kroz njihovu kuću dnevno prolazilo puno ljudi sa kojima su imali poslovne kontakte.

Prema dosadašnjim nalazima policijske istrage razbojnici su iz kuće odneli 6.800 maraka i zlatan nakit vredan 10.000 maraka.

Do porodične kuće na kraju sela četvorica maskiranih razbojnika dovezla su se automobilom. U ulazna vrata, oko dva časa ujutro, prvo su pucali, a potom su provalili u kuću. Jedan od razbojnika u dvorišnoj kući savladao je Milenu, dok su ostala trojica napala i selotejpom vezala ruke, noge i usta snažnom Milomiru i Ljiljani.

Tamnavci pamte

Milomir i Ljiljana imaju dvadesetčetvorogodišnju ćerku Mariju koja je udata i živi u Novom Sadu. Zaposlena je na carinarnici u Futogu. Meštani Gradojevića sećaju se Marijinog prošlogodišnjeg svadbenog veselja koje je prema njihovoj oceni najveće ikada napravljeno u Tamnavi.

Posle vezivanja supružnika krenuli su na sprat kuće gde su na isti način savladali i Milana. Za to vreme napadač je u pomoćnoj kući usmrtio staricu smrskavši joj glavu cepanicom.

Kada su okupili savladane ukućene u kuću je utrčao četvrti razbojnik iz pomoće zgrade koji je uzviknuo da je "sredio babu" na šta je njegov saučesnik kazao "Onda moramo i ove".

Utom su počeli da maltretiraju Milomira, Ljiljanu i Milana kako bi otkrili gde kriju novac jer su pretpostavljali da jedna od najbogatih porodica nedavno prodala veliku količnu stoke.

Tokom zlostavljanja Milomir je propoznao jednog od napadač koga je upitao: "Nije valjda Veljo da je do toga došlo".

Nudio za živote 200.000 maraka

Kako "Glas" saznaje, u trenucima mučenja Milomir je razbojnicima ponudio 200.000 maraka da poštede živote njega i porodicu, kao i da upad u kuću neće prijaviti policiji. Pošto toliki novac nije imao u kući napadačima je rekao da će im za dva dana na mesto koje oni odaberu isporučiti devize, a ako to ne ispuni neka ubiju celu porodicu Milošević.

Prvo su pucali i ranili Milomira u nogu i on im je pokazao mesto gde se nalazi 5.000 maraka. Pošto ih ta suma nije zadovoljila jedan od napadača zaklao je Ljiljanu. Milomir se tada setio da ima još 1.800 maraka u džepu od sakoa tvrdeći da više nema ni dinara u kući.

Razbojnici nisu poverovali u domaćinove tvrdnje i pucali su u Milana koji se onesvestio jer mu je hitac okrznuo uvo. Dok je mladić ležao onesvešćen razbojnici su maltretirali njegovog oca na čijem telu su pronađene brojne rane. Kada je Milan došao svesti napadači su ga uvodili i izvodili iz sobe. U jednom trenutku Milan se otrgao i kroz prozor, preko kotlarnice pobegao u mrak. Za njim su zapucali razbojnici, ali uspeva da dođe do obližnje kuće rođaka Stojana Miloševića.

Rukama lupa na vrata, a potom provaljuje u kuću. Obaveštava Stojana o pljačkašima i kreće ka svojoj kući. Skriva se u obližnji žbun i čuje metke koje ispaljuju razbojnici. Za to vreme Stojan telefonom obavešta policiju o zločinu.

Kada su videli da od Miloševića ne mogu uzeti više novca, a da je Milan pobegao, usmćuju Milomira sa tri hica u glavu i jednim u telo .

Policija je ubrzo došla na mesto zločina i pronašla Milana skrivenog u žbunu. Prema nezvaničnim informacija, u dvorištu su pronađeni pištolj i automatska puška koje su prilikom bekstva bacile ubice.


vesti po rubrikama

^hronika

18:13h

Novi detalji trostrukog ubistva u selu Gradojević kod Koceljeve

18:25h

Istraga protiv Biljane Janković (35) iz Kumodraža, koja je macolom usmrtila muža

19:01h

Nastavlja se misterija oko leša nađenog u Krnjači

19:20h

Niš: Podignuta optužnica protiv novinara Filipovića

19:21h

U Požarevcu osuđen Vedran Janković: Davitelju 15 godina

   


     


FastCounter by LinkExchange