[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 14. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Jun 2000 23:50 (GMT+01:00)

Sramotnih 67 minuta protiv Slovenije oteralo Jugoslaviju u šokantnih 0:3, da bi u sedam minuta sa igračem manje plavi stigli do boda (3:3)

Preživeli brodolom

Mihajlović crvenom trakom povukao Jugoslaviju na dno, pojas nade doneli Milošević i Drulović

Šta uopšte reći posle vatrometa na samo tridesetak kilometara od Vaterloa: Jugoslavija- Slovenija 3:3. Napoleon je izgubio i Boškov takođe... Vojsku smo ipak sačuvali za Norvešku i Španiju i neka protiv njih bude što biti mora...

Na startu starta Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji nismo se ni pomerili sa mesta. Prvo poluvreme meča sa Slovenijom ostaće upamćeno po katastrofalnoj igri reprezentacije Jugoslavije. Zapravo, igre nije ni bilo i retko kad može da se pogodi ovako da 11 fudbalera u istom trenutku pruži tako (ni)malo.

Kralj je primio, ali ruku na srce i odbranio gol od Zahoviča, Dudić, shodno godinama i iskustvu beše kao dete u Diznilendu kad mu od silnog uzbuđenja i sladoled ispadne. Mihajlović je češće komandovao Boškovu nego saigračima, Đukić, Nađ, Drulović, Jugović, Jokanović i Dejan Stanković bili su mirni kao bubice. Mijatović i Kovačević u špicu koji ni balon ne bi probušio.

Stojković je posebna priča, jer je samo jedan od dokaza da selektor Vujadin Boškov ume i da pogreši i da prizna grešku posle samo pola sata. Tvrdio je kako bez Piksija moramo, a pogotovo možemo, pa je brže bolje mahnuo kapitenu rukom da uskoči u probušeni brod. Voda je šikljala na sve strane kao da je "Titanik" pramcem udario o Triglav.

Posle još dva torpeda u drugom poluvremenu činilo se da nam nema spasa. Ubacio je Boškov Savu Miloševića s pojasom za spasavanje i onda je počeo preokret o kakvom se retko svedoči.

Prvo je Mihajlović povukao plave na dno, vezao našem timu crveni kamen oko vrata i tako od tada velikoj sramoti dodao još veću bruku. Mislili su svi da će to biti brodolom bez preživelih, ali je slamka bila taman tolika da nas samo nagutale vodom dovuče do obale.

Kao u filmu "Čudo neviđeno": jedan, dva, tri i opet smo sa deset u ravni sa onima koji su nas već ismevali. Za više nije bilo ni snage ni pravde, čak i kod Jugovića, Drulovića i Miloševića. Kežman je ušao da napadne iz već razrušene kule, i sreća je da hrabri ne umiru baš uvek...

Jugoslavija - Slovenija 3:3 (0:1)

STRELCI: Milošević u 67. i 73. i Drulović u 70. za Jugoslaviju, a Zahovič u 23. i 57. i Pavlin u 52. minutu za Sloveniju.
Stadion: Komunal u Šarlroa.
Gledalaca: 15.000.
Sudija: Manuel Melo Pereira (Portugal).
Žuti kartoni: Mihajlović (Jugoslavija), Milanič (Slovenija).
Crveni karton: Siniša Mihajlović (Jugoslavija) u 60. minutu.
JUGOSLAVIJA: Kralj 5,5, Dudić 5, Nađ 5, Đukić 6, Mihajlović 5, Jokanović 5,5, D. Stanković 5 (od 36. Stojković 6), Jugović 7, Drulović 7,5, Mijatović 5 (od 82. Kežman -), Kovačević 5 (od 52. Milošević 7,5).
SLOVENIJA: Dabanović 5,5, Milinović 6, Milanič 6, Galić 6, Novak 7, Čeh 6,5, Zahovič 7,5, Pavlin 7,5 (od 73. Pavlović -), Karić 6,5 (od 78. Osterc -), Rudonja 7, Udovič 7 (od 64. Aćimović -).
Igrač utakmice: Zlatko Zahovič (Slovenija).


vesti po rubrikama

^sport

14:20h Navijači neizbežan dekor svakog fudbalskog sajma, u Belgiji "plavi, plavi" oriće se iz 10.000 grla
14:25h Flamanski dnevnik - 13. jun
14:35h Bekam "izgubio glavu" posle poraza od Portugala i bes iskalio na svojim navijačima
14:40h Muslin priznaje da je bio šokiran stanjem u jugoslovenskom fudbalu
14:45h U sredu Belgija i Italija odlučuju o prvom putniku u završnicu
14:50h Šćepanović, novi član istanbulskog Efes Pilsena: Nisam dužnik Budućnosti
14:55h Košarkaši Crvene zvezde ubrzano odlaze s Malog Kalemegdana
17:45h Čeh Pavel Srniček optužio organizatore "Euro" da rade protiv "malih" zemalja
23:17h Norveška u najlošijoj utakmici turnira iznenadila Španiju - 1:0
23:50h Sramotnih 67 minuta protiv Slovenije oteralo Jugoslaviju u šokantnih 0:3, da bi u sedam minuta sa igračem manje plavi stigli do boda (3:3)
00:10h

Nastavlja se igra našeg selektora - Boškov: Mnogo lepa utakmica!

   


     


FastCounter by LinkExchange