[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 14. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Jun 2000 16:44 (GMT+01:00)

Hepening Vesne Radusinović povodom njenog romana prvenca

Srpski krem bez čokolade

"Muškarci su kao čokolada" uz jagode, šampanjac, trubače...

"A sad nešto potpuno drugačije" - najavna špica kultnog "Letećeg cirkusa Montija Pajtona" (svaka sličnost s potonjim ne/namerna) mirne duše bi se mogla primeniti i na promociju romana prvenca u ponedeljak uveče novinarke, urednice časopisa "Dama" Vesne Radusinović "Muškarci su kao čokolada" (izdavač "Narodna knjiga", edicija "Mega hit").

Sve se odvijalo u elitnom italijanskom restoranu "Mama mia" i definitivno nije ličilo na predstavljanja knjiga na koje su novinari ovdašnji navikli.

Umesto zadimljenih i memljivih izdavačkih prostorija, čist, rashlađen, ulickan prostor, umesto često dosadnih priča o knjizi - zabava i muzika.

Znači, društveni događaj u pravom smislu te reči (namerno ovom prilikom izbegavamo već potpuno izraubovanu reč "glamurozno") i verovatno pravi okvir za sliku virtuelne Srbije. Paradirale su večernje toalete (firmirane naravno), sevali su blicevi, buketi cveća stizali su u gomilama... samo od "čokolade" ni traga ni glasa...

Dakle, promocija: goste je dočekivala raspoložena autorka romana (odevena za ovu priliku u belo), u pratnji sina Vedrana i životnog saputnika Milomira Marića.

A gosti su bili (između ostalih): Brana Crnčević, Leposava Milanin s kćerkom Milicom Milšom, Dragoš Kalajić, Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić, Momo Kapor, Borivoje Borović, Mira Škorić, Zlaja Timotić, Mirjana Bobić-Mojsilović, Srđan Šaper, Robert Čoban, Aleksandar Berček, Olja Ivanjicki, Dušan Janićijević, Vesna Jugović, Mira Adanja-Polak, novinarke "ružičastih" i drugih gradskih televizija, jedna rasna persijska mačka...

Sledio je red muzike (Filip Žmaher je pesmu "My Way" posvetio domaćici) pa red posluženja (piće po izboru i, ekstra, šampanjac s jagodama). Kako je vreme odmicalo, srpska duša je pobedila truli zapadnjački mentalitet - uz muziku orkestra Slobodana Salijevića i hrana (prebogati i izuzetno aranžirani švedski sto) izvrsno je prijala.

"Mesečina", "Kalašnjikov"... šta će bolje da razgali? Tu je već i Vesna sebi dala oduška, zapevala je, zaigrala, pa je ponoć dočekala kao bosonoga kontesa...

Ah, da, knjiga! Uz ogradu da vremena za neko ozbiljnije čitanje nije bilo dovoljno, možemo da kažemo ovo: autobiografski roman "Muškarci su kao čokolada" otkriće vam, između ostalog, kakve muškarce V. R. voli, odnosno ne voli, koje je njeno javno oružje, brojne pikantne detalje iz njenog, ali i iz života drugih (uglavnom poznatih) ličnosti i konačno, ali ne najmanje bitno, sladokusce očekuje jedan, bar kako V. R. tvrdi, izuzetni recept za spravljanje tople čokolade.

M. Jovićević


vesti po rubrikama

^kultura

16:44h Hepening Vesne Radusinović povodom njenog romana prvenca
17:12h Zoran Bognar povodom književnih nagrada "Rade Drainac" i "Isidora Sekulić"
17:31h Premijera filma "Zalupi slušalicu" u Centru "Sava"
17:55h Prekinuta predstava "Roberto Cuko"
18:09h Akcija vršačkog KOV-a: "Kiralina" u svakoj hotelskoj sobi
   


     


FastCounter by LinkExchange