[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 14. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Jun 2000 17:31 (GMT+01:00)

"Zalupi slušalicu" i drugi novi hitovi iz "Taka"

Piraterija "proteruje" Holivud

Velike kompanije bez sopstvenog interesa prisutne u Jugoslaviji. Manje kopija, manje bioskopa

Beogradska publika imaće priliku da vidi kako se slavna glumica Dajana Kiton snalazi kao reditelj, na premijeri filma "Zalupi slušalicu" u sredu uveče u 21 u Centru "Sava". Kitonova, naravno, i glumi, uz Meg Rajana i Lizu Kudrou.

Njih tri igraju sestre koje porodičnu komunikaciju održavaju uglavnom preko telefona - sve do trenutka kada im se ostareli otac ozbiljno razboli. "Zalupi slušalicu" je snimljen po istoimenom bestseleru Delije Efron i u Americi je postigao ogroman uspeh na blagajnama bioskopa. Impozantnih 13,6 miliona dolara zaradio je za tri dana prikazivanja.

Distributerska kuća "Tak", zahvaljujući kojoj ćemo gledati "Zalupi slušalicu", najavljuje još čitav niz novih atraktivnih holivudskih naslova u letnjim mesecima iako je to sezona koja se kod nas tradicionalno shvata bioskopski mrtvom. Krajem juna biće premijera novog filma sa Sandrom Bulok "28 dana", a potom će pristizati "Okrutne igre", nova filmska verzija "Opasnih veza" De Lakloa, "Divlji, divlji zapad" itd. sve do famoznog "Patriote" u avgustu.

Sve te prijatne vesti za ljubitelje filma u senci su ozbiljnih problema s kojima je suočeno naše bioskopsko tržište. Kako kaže Dejan Petričević, jedan od rukovodećih ljudi "Taka", moglo bi se desiti da za dva-tri meseca, pre svega zbog haosa stvorenog neviđenom piraterijom, velike svetske kompanije potpuno zaustave dotok filmova u Jugoslaviju. - "Kolumbija", "Vorner" i drugi i sada s nama posluju praktično bez ikakvog interesa, samo u cilju očuvanja tržišta do nekih možda boljih dana - tvrdi Petričević.

Sve je manji broj kopija novih filmova kojim raspolažu naši distributeri tako da će se skraćivati broj dana njihovog prikazivanja u Beogradu, a sasvim je neizvesno kada će oni stići do gradova u unutrašnjosti.

R. Kupres


vesti po rubrikama

^kultura

16:44h Hepening Vesne Radusinović povodom njenog romana prvenca
17:12h Zoran Bognar povodom književnih nagrada "Rade Drainac" i "Isidora Sekulić"
17:31h Premijera filma "Zalupi slušalicu" u Centru "Sava"
17:55h Prekinuta predstava "Roberto Cuko"
18:09h Akcija vršačkog KOV-a: "Kiralina" u svakoj hotelskoj sobi
   


     


FastCounter by LinkExchange