[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 14. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Jun 2000 18:01 (GMT+01:00)

Nezapamćen zločin u selu Gradojević kod Koceljeve

Pljačkaši ubili troje Miloševića

Usmrćeni Milomir (47), njegova supruga Ljiljana (43) i majka Milena (72). Skokom kroz prozor spasao se samo sin Milan

KOCELJEVA - Milomira Miloševića (47), zvanog Rade, njegovu suprugu Ljiljanu (43) i majku Milenu (72) u njihovoj kući, u selu Gradojević kod Koceljeve, prilikom pljačke u utorak oko dva časa ubila su četvorica razbojnika.

Smrt je izbegao sin Milan koji je vezanih ruku uspeo da se otme ubicama, iskoči kroz prozor i pobegne u noć. Za sada je nepoznato da li su pljačkaši uzeli nešto iz kuće porodice Milošević koja važi za najbogatiju u tom kraju.

Čekali kupce za junad

Milomir Milošević, u Tamnavi poznat pod nadimkom Rade, bio je vlasnik više od hiljadu grla krupne stoke. Bavio se više godina otkupom stoke po Mačvi, Pocerini i Sremu, a kako meštani Gradojevića pričaju, imao je poslovne veze i sa kupcima i preprodavcima preko Drine. Mnogi seljani ne isključuju mogućnost da su ubice i došle iz Republike Srpske. Miloševići su i tovili junad, a upravo ovih dana očekivali su kupce za 150 bikova. Za Miloševiće se tvrdi da su bili dobri domaćini i vredni seljaci.

Kako "Glas" saznaje, četvorica maskiranih napadača došli su automobilom do kuće Miloševića koja se nalazi na kraju sela. Razbojnici su upali u kuću, dvojica su savladala i selotejpom vezali ruke, oči i usta Milomiru, čoveku izuzetno snažne konstitucije i visokog preko dva metra. Za to vreme, druga dvojica su vezala Ljiljanu.

Milomirova majka Milena, koja se nalazila u dvorišnoj prostoriji, čula je da se nešto čudno dešava u kući i krenula da proveri, a pljačkaši su i nju vezali.

Dok je jedan razbojnik pazio na vezane Miloševiće, ostala trojica su se, očigledno poznavajući raspored prostorija u kući, popeli u potkrovlje i bacili se na Milana koji je spavao. Mladića su vezali i poveli ga na sprat gde su mu već bili otac, majka i baba.

Pošto su savladali sve Miloševiće, razbojnici su počeli da ih udaraju kako bi dobili informaciju gde drže novac. U jednom trenutku, Milomir je rekao sinu da odvede pljačkaše i da im pokaže gde skrivaju novac. Napadači su skinuli mladiću povez sa očiju i usta, ali on je iskoristio trenutak i zavezanih ruku je sa visine od tri metra iskočio kroz prozor i pobegao u noć.

Zbunjeni i nervozni pljačkaši, očekujući brzi dolazak policije zapucali su i poubijali vezane Miloševiće.

Jake policijske snage blokirale su taj deo Posavotamnave, tragajući za ubicama. Tela ubijenih prenesena su na patološko odeljenje šabačke bolnice, zbog obdukcije.

D. V. M.


vesti po rubrikama

^hronika

18:01h Nezapamćen zločin u selu Gradojević kod Koceljeve
18:51h Posle ranjavanja ispred splava "Egzin" preminuo Nenad Brkić
19:11h Sremska Mitrovica: Na izvršenju sudskog rešenja usmrćen advokat
   


     


FastCounter by LinkExchange