[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 14. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Jun 2000 17:33 (GMT+01:00)

Mnogo prijavljenih u Filološku gimnaziju

Prednjače odlikaši i "vukovci"

Direktor Vuk Milatović savetuje đake da se za prijemni oslobode treme

BEOGRAD - Više od 130 osnovaca koji žele da nastave školovanje u Filološkoj gimnaziji predalo je dokumenta prvog konkursnog dana, a među kandidatima su prednjačile devojčice, odlični đaci i vukovci, rekli su za "Glas" dežurni profesori koji su primali prijave. Svim kandidatima direktor Vuk Milatović preporučuje da se za prijemni oslobode treme koliko god mogu i da što mirnije i staloženije izađu na ispit.

Najveća gužva bila je u ponedeljak ujutru, kad je većina potencijalnih srednjoškolskih brucoša došla u pratnji jednog od roditelja, a bilo je i očeva i majki koji su prvog konkursnog dana umesto svojih potomaka predavali dokumenta.

Sanja Šeatović došla je s mamom, koja joj je malo pomogla da popuni prijavnu listu. Završila je Osnovnu školu "Žarko Zrenjanin" u Beogradu, odličan je đak i veruje da će uspeti da se upiše na smer za japanski i engleski jezik.

Diplome
- Imamo kandidate za sve jezike, a prvog dana je konkurisalo i dosta đaka koji će biti oslobođeni prijemnog jer imaju diplome s republičkih i saveznih takmičenja - kažu u Upisnoj komisiji Filološke.

Navala "vukovaca"
- Čini mi se da je ove godine veće interesovanje nego lane, a ono što me posebno raduje jeste da imamo dosta "vukovaca". To znači da ćemo imati i mnogo kvalitetnih đaka - veli Vuk Milatović, direktor Filološke gimnazije.

Na pitanje zašto se opredelila baš za ovu gimnaziju, kaže da je zahvaljujući Crvenom krstu pola drugog razreda provela u Ksantiju, gde je naučila grčki. A pošto joj jezici dobro idu, ona se odlučila za Filološku.

Petnaestogodišnja Ivana Jocević je s Rudnika, gde je pohađala OŠ "Arsenije Loma". Školu je završila s odličnim, a želi da upiše klasične jezike. Uopšte ne razmišlja o neuspehu tako da nije ni spremila rezervnu varijantu. Još dve njene drugarice iz škole, Biljana Bakić i Ana Đoković, prijavile su se takođe u Filološku. Sve tri su imale privatne časove kod istih profesora srpskog i engleskog jezika.

Sandra Srejić je s odličnim završila zemunsku školu "Gavrilo Princip" i takođe je imala privatne časove. Hoće da se upiše na grupu za nemački. Dopada joj se taj jezik, hoće da završi Filološku, jer je škola "na dobrom glasu", a kad dobije diplomu, onda namerava da postane spiker.

O. N.


vesti po rubrikama

^društvo

17:19h

Apel za spas 500 nezbrinutih pasa na Avali
17:33h Beograd: Mnogo prijavljenih u Filološku gimnaziju
18:23h Na čelu Apotekarske ustanove "Niš" novi direktor hirurg
18:41h NUNS Skupštini SRJ: Povređeno pravo građana
19:00h Anketa: Kako se osećaju Beograđani godinu dana posle bombardovanja?
   


     


FastCounter by LinkExchange