[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 10. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


09. Jun 2000 16:11 (GMT+01:00)

Osmi Međunarodni muzički festival u Budvi od 23. do 25. juna

Poput nove "jugovizije"

Autori i pevači iz svih bivših jugoslovenskih republika. "Boni M" gostujuća atrakcija

Od 23. do 25. juna Budva će osmi put biti domaćin Mediteranskom muzičkom festivalu, najznačajnijoj fešti lakih nota u našoj zemlji.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u petak u beogradskom hotelu "Interkontinental", budvanskom festivalu preti fina opasnost da postane neka vrsta nove "Pesme jugovizije", jer će u takmičarskom programu okupiti autore i izvođače iz svih bivših jugoslovenskih republika.

Uz naše pevače: Željka Samardžića, Maju Odžaklijevsku, Gocu Tržan, Kneza i druge, nastupiće, između ostalih i veliki hrvatski pop star Toni Cetinski, kao i veterani zabavne muzike nekadašnje Jugoslavije, slovenački sastav "Pepel in kri".

Umetnički direktor Mediteranskog muzičkog festivala Slobodan Kovačević i umetničko veće koje čine: Davorin Popović, Maja Perfiljeva, Aleksandar Radulović, Marina Tucaković i Dragan Kovačević, morali su da preslušaju dvesta kompozicija i od njih izaberu najbolje za dve selekcije - mediteransko i pop veče.

"Boni M", grupa koja je obeležila disko euforiju sedamdesetih, nastupiće na budvanskom festivalu, predvođena pevačicom Liz Mičel, sa legendarnim hitovima kao što su: "Rivers of Babilon", "Rasputin", "Sunny"...

Beogradska pozorišno-estradna atrakcija "The Kuguars" takođe je na listi ovogodišnjih gostiju, a nastavlja se i tradicija pratećih modnih dešavanja, u sklopu kojih će se predstaviti Đovani Kanistra, italijanski kreator visoke mode mlađe generacije, poslednjih godina obavezni učesnik famoznih revija na Španskom trgu.

Finale budvanskog spektakla televizijski će upakovati Stanko Crnobrnja, u direktnom prenosu koji će emitovati Televizija Crne Gore. U Srbiji će to, koliko se za sada zna, moći da vide samo gledaoci koji poseduju satelitske antene.

R. K.


vesti po rubrikama

^kultura

16:11h

Osmi Međunarodni muzički festival u Budvi od 23. do 25. juna

16:52h

Izložba grafika Veljka Mihajlovića u "Muzonu"

17:09h

Najbolji kubanski bend dolazi u Beograd

17:23h

Premijera na sceni "Slavija"

   


     


FastCounter by LinkExchange