[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 9. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


08. Jun 2000 16:30 (GMT+01:00)

SPECIJALNI IZVEŠTAČI "GLASA JAVNOSTI":
Grada Branković, Jovan Sekulić

Reprezentacija Jugoslavije stigla u Antverpen gde će boraviti za vreme prve faze "Euro 2000"

"Lale" za Jugoslaviju

Na nagoveštaj da bi Belgija na zahtev albanske emigracije mogla da zabrani dolazak plavih, Holandija bila spremna da primi naše fudbalere i premesti sve mečeve na svoje tlo

ANTVERPEN - Jugoslavija je stigla na poprište Evropskog prvenstva u fudbalu. Dvočasovni let do Brisela, pa transfer u Antverpen, drugi grad po veličini u Belgiji, gde će naša reprezentacija biti smeštena tokom prve faze "Euro 2000".

Posle sedam kišnih dana granulo je sunce, kao da su ga doneli plavi, a temperaturu od 25 stepeni odmah po dolasku podgrejali su - Albanci. Zahtev Šiptara koji u Belgiji, a posebno u Antverpenu predstavljaju veoma uticajnu i brojnu nacionalnu manjinu, da se Jugoslovenima zabrani dolazak na Evropsko prvenstvo, uzburkao je strasti i među organizatorima.

I na prvu pomisao da bi Vlada Belgije mogla da zabrani dolazak plavima oglasili su se Holanđani, koorganizatori šampionata. Poruka iz susedstva bila je jasna: ako Belgija neće Jugoslaviju, našu reprezentaciju primiće Holandija koja je bila spremna i da učini presedan premeštanjem svih utakmica plavih u na svoje tlo.

Boškov trenira strogoću

Selektor Vujadin Boškov zaveo je pravu diktaturu. Fotoreporterima je zabranjeno slikanje treninga, novinarima kontakt sa igračima, tako da nijedan intervju neće biti moguć bez dozvole selektora. Plavi su u četvrtak popodne odradili i prvi lakši trening po dolasku u Belgiju i sa radom nastavljaju u petak.

I Grozdić na ispraćaju

Na rastanku sa reprezentacijom, u četvrtak ujutro na beogradskom aerdromu pojavio se i Nenad Grozdić, prvotimac holandkog Vitesa koji je pre nekoliko dana zajedno sa Krstajićem otpao sa spiska 22 putnika na "Euro 2000". Ipak, Grozdić nije zaboravio drugove, došao je na Surčin, pozdravio se sa svima i poželeo im uspeh u Belgiji i Holandiji.

Potez za primer, ali na sreću, nije bilo potrebe da se sprovodi u delo jer je Belgijski sud odbio zahtev Albanaca. Toliko o zloslutnim temama koje će ostati samo mrlja i primitivan pokušaj da se još jednom fudbalska Jugoslavija zaustavi politikom.

Antverpen je miran grad koji se diči tradicijom, koja datira još od vremena španske vladavine. Ipak, ovaj grad od pola miliona stanovnika nema nijednu notu juga, naprotiv. Antverpen je grad starih ljudi, jevreja i dijamanata po kojima je poznat u svetu. Čak se i jedna gradska ulica zove po ovim draguljima čiji su ukras brojne juvelirnice.

Ipak, za uživanje u čarima Antverpena naši fudbaleri neće imati vremena. Stroga disciplina, gotovo vojnička, koju diktira selektor Vujadin Boškov plave će zakovati u hotel "Ter Elst", okružen divnom prirodom, sa luksuznim apartmanima i neophodnim mirom.

Baza je udaljena desetak minuta vožnje od grada i kao i sedišta ostalih selekcija odlično je obezbeđena. Dakle, svi uslovi za finalne pripreme uoči starta sa Slovenijom su tu, još samo da plavi zablistaju...

- Od Hongkonga ne može gore - kritičan je Vladimir Jugović. - Kažu, kriv je vezni red, ali nije tako jer manevar zavisi i od odbrane i od napada. Ali, siguran sam na šampionatu će sve funkcionisati kako treba. Sve linije tima će se povezati u snažan kolektiv bez koga nema uspeha. Ovde ćemo pokazati pravo lice - samouveren je Jugović.

Iz Vladinih usta u božije uši...

Grada Branković
Jovan Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

14:15h Drobnjak ne krije kontakt sa bivšim klubom: Zvao me Partizan!
14:35h Evropska unija pozdravila dolazak plavih: Nema sankcija za Jugoslaviju!
14:40h Kovačević: Pratili smo utakmice naših protivnika, neće biti lako
14:45h Trijumf Lejkersa nad Indijanom u prvom meču finala 104:87
14:50h Veliko interesovanje za košarkaše sa Malog Kalemegdana
14:55h Plavi rukometaši otputovali u Dansku na revanš baraža za SP
15:02h Nesrećni fudbaler Hanđa u šok sobi medicinskog centra u Kaljariju
16:30h

Reprezentacija Jugoslavije stigla u Antverpen gde će boraviti za vreme prve faze "Euro 2000"

   


     


FastCounter by LinkExchange