[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 9. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


08. Jun 2000 18:12 (GMT+01:00)

U centru Beograda u četvrtak opljačkano predstavništvo avio-kompanije "Alitalija"

Razbojnici odneli više od pola miliona maraka

Iz sefa ukradeno 170.000 maraka, 180.000 dolara, 15.000 švajcarskih franaka i 3.000 dinara. Napadači lakše povredili nenaoružanog čuvara

BEOGRAD - Predstavništvo italijanske nacionalne avio kompanije "Alitalija" u Beogradu na prvom spratu zgrade na Terazijama broj 43 opljačkala su u četvrtak posle devet časova dva razbojnika koja su odnela više od 550 hiljada maraka u raznim valutama.

Prilikom pljačke lakše je povređen čuvar kompanije koje nije bio naoružan.

Kako "Glas" saznaje, dvojica nemaskiranih pljačkaša ušla su u predstavništvo italijanske kompanije, koja radi od 8.30 sati, pola časa posle otvaranja.

U prostorije "Alitalije" na prvom spratu dolazi se kroz pasaž Terazija 43, a prolazi se samo kada se iz kancelarije interfonom otvore ulazna vrata zgrade. Pošto su se razbojnici predstavili kao kupci avionskih karata, zaposleni su ih pustili u kancelarije.

"KLM"i "Malev" već bili meta

U Pariskoj ulici na Kalemegdanu, februara 1997. godine dvoje razbojnika opljačkalo je predstavništvo holandske aviokompanije "KLM" i iz sefa uzelo 277 hiljada dolara. Iste godine, u oktobru, policija je uhapsila pljačkaše Vesnu Lazarević i njenog saučesnika. Mađarska nacionalna aviokompanija "Malev", takođe se, našla na udaru, razbojnika, i to 27. jula 1999. godine. Dvojica nepoznatih razbojnika od radnika "Maleva" Jovana Stojkova, oteli su torbu sa 69 hiljada dolara i 71 hiljadu nemačkih maraka, na stepeništu zgrade u Nušićevoj 4, gde se nalazi predstavništvo ove aviokompanije. Pljačkaši do sada nisu uhvaćeni.

I. Č.

Međutim, kada su ušli pljačkaši su izvadili pištolje, uperili ih u radnike "Alitalije" i zapretili im da ćute. Zaposlene, pet službenika i šalterskih radnika, kao i čuvara, odveli su u pomoćnu prostoriju gde nije bilo telefona. Nekoliko trenutaka ranije svima su prvo uzeli mobilne telefone kako nikoga ne bi obavestili o pljački. Zaključali su ih, a potom su uzeli sav novac koji su zatekli u predstavništvu.

Kako "Glas" saznaje, radnici "Alitalije" prijavili su policiji da su im razbojnici oteli iz sefa 170.000 maraka, 180.000 dolara, 15.000 švajcarskih franaka i 3.000 dinara. Posle pljačke dvojica razbojnika mirno izašla iz zgrade, a niko od zaposlenih u lokalima u pasažu Terazija 43 nije ih primetio.

Radnike, koji su oko pola časa bili zaključani u prostoriji, pronašao je muškarac koji je u došao da preuzme avionske karte. Ubrzo zaposleni su otključani, a pljačka je telefonom oko 9.45 sati prijavljena dežurnoj službi SUP-a u Beogradu.

Prema izjavama službenika u italijanskoj nacionalnoj avio kompaniji pljačkaši imaju oko trideset godina. Jedan, visok 180 centimetara, s riđom kosom i bradicom starom tri do pet dana, nosio je crveno-belu majicu i drap pantalone. Drugi razbojnik visok 165 centimetara imao je naočare za sunce i sivo odelo.

Policija je raspisala potragu za pljačkašima, ali su oni uspeli da pobegnu.

S. Kraljević


vesti po rubrikama

^hronika

18:12h U Beogradu opljačkano predstavništvo avio-kompanije "Alitalija"
18:19h U Bijeljini ubijen Ljubiša Savić, bivši načelnik Uprave policije MUP-a RS
18:34h Porodična tragedija u selu Česti kod Aleksinca: Sin ubio oca
19:15h

Niš: Suđenje novinaru Filipoviću

   


     


FastCounter by LinkExchange