[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 8. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. Jun 2000 17:02 (GMT+01:00)

Najava susreta ruskog patrijarha i poglavara katoličke crkve

Papa na jesen ide u Moskvu?

MOSKVA - Razgovori između moskovskog i patrijarha cele Rusije Alekseja Drugog i poglavara katoličke crkve pape Jovana Pavla Drugog biće obnovljeni na jesen, javila je ruska agencija Interfaks pozivajući se na izvore bliske patrijaršiji u Moskvi.

Putuju i Čampi i Amato

Italijanski predsednik Karlo Azeljo Čampi saopštio je u sredu da će i on u zvaničnu posetu Rusiji doputovati na jesen. On je time pozitivno odgovorio na poziv koji mu je Putin uručio tokom svog boravka u Rimu. Poziv ruskog predsednika prihvatio je i italijanski premijer Đulijano Amato. Tačan datum njihovog putovanja u Moskvu, međutim, još nije određen.

Prema za sada raspoloživim informacijama, tačan termin susreta još nije utanačen. Izvori bliski Vatikanu tvrde da je papa izuzetno zainteresovan za posetu Rusiji što bi mu pored prilike da s ruskim patrijarhom "pretrese" niz tema donelo i prestižnu titulu prvog pape koji je posetio Moskvu, od rascepa hrišćanske crkve na pravoslavnu i katoličku 1054. godine.

Vest o mogućem papinom odlasku put Moskve došla je samo dan posle izjave ruskog predsednika Vladimira Putina koji je tokom prekjučerašnjeg boravka u Italiji rekao da bi "papa mogao da u roku od sekunde dobije poziv za put Moskvu ukoliko dve crkve prethodno reše svoje nesuglasice".

Neslaganja uključuju gnev ruske pravoslavne crkve koji je upravljen prema katoličkoj crkvi zbog njenih nastojanja da pounijati ukrajinske pravoslavce i tako joj oduzme crkvenu imovinu u toj zemlji.

Njihov sastanak koji je trebalo da se održi u martu prošle godine, podseća Rojters, bio je otkazan zbog agresije NATO na jednu pravoslavnu zemlju kao što je Jugoslavija.

SĐP


vesti po rubrikama

[an error occurred while processing this directive]


     


FastCounter by LinkExchange