[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 7. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


06. Jun 2000 17:08 (GMT+01:00)

Italijani prijatno iznenađeni nastupom ruskog predsednika

Putin pokazao jednu novu Rusiju

Predložio da Evropa, NATO i SAD stvore zajednički antibalistički sistem, a Amato pristao. Papa razočaran

RIM (Tanjug) - Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom prvog dana zvanične posete Italiji predstavio jednu potpuno novu Rusiju, zajednička je ocena italijanske štampe.

Iznenađenje - to je reč kojima se najčešće opisuju prekjučerašnji susreti ruskog predsednika s najvišim predstavnicima zvaničnog Rima, dok se u izveštajima o susretu s papom pominje i reč - razočaranje, jer nije obnovljen raniji poziv papi da poseti Rusiju.

Ruski predsednik u utorak je, drugog i poslednjeg dana radne posete Italiji, boravio u Milanu, gde se sreo s najznačajnijim italijanskim privrednicima. Osnovna tema razgovora bila su zajednička ulaganja i povećanje spoljnotrgovinske razmene, a potpisano je i više privrednih ugovora, čija ukupna vrednost nadmašuje milijarde lira.

Italijanska štampa je puna tekstova u vezi s Putinovim boravkom u Italiji. "Moskva uputila izazov SAD " - naslov je rimskog dnevnika "Republika", povodom Putinovog predloga da Evropa, NATO i SAD pristupe realizaciji zajedničkog antibalističkog sistema. U nadnaslovu rimskog glasila navodi se odgovor premijera Amata na taj predlog: "Odlučićemo zajedno".

Među najinteresantnijim su naslovi tekstova koji se tiču papinog dolaska u Moskvu: Putin nije pozvao papu ("Đornale"), Moskva daleko za papu ("Korijere dela sera"), Putin ne poziva papu Vojtilu u Moskvu ("Stampa"); Papa u Moskvi - Putinovo njet ("Republika").

Sastav ruske delegacije namučio Ćampijev protokol

Delegacija koja prati ruskog predsednika Vladimira Putina u poseti Italiji broji 110 osoba, ali samo muškaraca, piše italijanska "Republika". Naglašavajući da su Putinovi prethodnici vodili ili žene, ili kćerke, dnevnik primećuje da te slike "treba staviti u arhivu" i da je "nova parola efikasnost". Suočen s takvom situacijom, čak je i italijanski predsednik Karlo Azeljo Ćampi izmenio protokol i organizovao večeru za 20 muškaraca, bez prisustva svoje supruge, navodi list. I jelovnik ruskog predsednika je bio još jedna razlika u odnosu na njegove prethodnike. Putin "jede samo zdravu hranu i s vremena na vreme sebi dozvoli jedva koje pivo". "Republika" otkriva da je na zvaničnoj večeri na jelovniku bila testenina sa sirom, riba, račići i malo alkohola.


vesti po rubrikama

[an error occurred while processing this directive]


     


FastCounter by LinkExchange