[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 7. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


06. Jun 2000 23:15 (GMT+01:00)

Aco Đukanović potvrdio da je učestvovao u incidentu u kojoj je povređen član LS

Tuča nema političku pozadinu

„Reagovao sam kako sam morao, onako kako bi reagovao svaki čovek koji drži do svoje porodice"

PODGORICA - Aleksandar Đukanović -Aco, brat Mila Đukanovića, potvrdio je u utorak da se nalazi u pritvoru, zbog toga što je u nedelju veče, u hotelu "Crna Gora" u Podgorici učestvovao u tuči (zajedno sa Vladislavom Jabučaninom) u kojoj je povređen Zoran Kljajić, član Liberalnog saveza.

Preko svog advokata Dragoljuba Đukanovića, Aco Đukanović je saopštio da su se on i Jabučanin samoinicijativno prijavili organima unutrašnjih poslova u Podgorici, još u noći između 4. i 5. juna i da se od tada nalaze u pritvoru.

Advokat ga je upoznao sa saopštenjem Liberalnog saveza, u kome je ova partija oštro reagovala zbog ovog incidenta, ocenjujući ga kao direktan atak na ovu stranku. Aco Đukanović, međutim, tvrdi da je iz tog saopštenja prvi put saznao da je Zoran Kljajić član Liberalnog saveza.

Demanti SAD

VAŠINGTON (Beta-AP) - SAD su u utorak odbacile optužbe jugoslovenske Vlade o umešanosti CIA u ubistvo savetnika za bezbednost predsednika Crne Gore kao "apsolutno apsurdne i netačne".

U Vašingtonu je rečeno da trojica diplomata, koje je spomenuo Matić, rade na razvojnim projektima koji Crnu Goru treba da integrišu u evropske tokove.

Ne želeći da komentariše insinuacije LS i sračunate u predizborne svrhe, Aco Đukanović navodi da nije imao konflikt sa članom Lilberalnog saveza, niti sa članom bilo koje druge partije, "nego sa građaninom koji ima svoje ime i prezime".

Aco Đukanović je opovrgao neke druge navode iz saopštenja Liberalnog saveza.
- Prvo, nije tačno da sam ja izazvao sukob i da je Kljajić mučki i brutalno napadnut - kaže Aco Đukanović.

On tvrdi da su u tuči protiv njega i Jabučanina učestvovala četvorica, Kljajić i još trojica, koji su, kako se navodi, pobegli sa mesta događaja.

Đukanović navodi da razlog za sukob sa Kljajićem postoji od ranije.
- Verbalne Kljajićeve uvrede koje sam do ovog incidenta ignorisao, traju poodavno. Međutim, pošto je Kljajić prešao granicu razuma i ljudskosti i pošto se drznuo da vređa čast moje porodice - moju staru majku, moju sestru, moju snahu - reagovao sam kako sam morao - onako kako mislim da bi reagovao svaki Crnogorac i svaki čovek koji drži do sebe i svoje porodice. Za to sam spreman da trpim zakonske posledice. Na slične uvrede, i Kljajića, i njemu sličnih, uvek ću tako reagovati - ističe Aco Đukanović u svom saopštenju, koje je njegov advokat dostavio medijima.

On, takođe, navodi da nije involviran u politiku, osim što njegova porodica i on samo trpe zbog političkih tenzija u Crnoj Gori.
- To ne znači da moramo podnositi i da ćemo trpeti bilo čije huligansko i uličarsko ponašanje, i nasrtaj na čast i ugled naše porodice, pa ni takvo ponašanje Zorana Kljajića - piše dalje, Aco Đukanović, izražavajući žaljenje zbog svega što se dogodilo, ali i uverenje da će "pošteni ljudi razumeti da postoji neki donji prag ličnog dostojanstva, koji, jednostavno, čovek ne može da otrpi".

I. Čiković

 

Maraš: "Drska manipulacija"

PODGORICA (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Vukašin Maraš odbacio je u utorak uveče optužbe koje je na njegov račun izrekao savezni ministar za informisanje Goran Matić, povodom ubistva Gorana Žugića, kao "drsku manipulaciju" koja je "namerno plasirana uoči lokalnih izbora u Podgorici i Herceg Novom, s ciljem da se unese nemir i destabilizuje Crna Gora".

Izjavu Gorana Matića, koji je u utorak za organizovanje atentata na savetnika za bezbednost predsednika Crne Gore optužio američku obaveštajnu službu (CIA) i crnogorskog ministra unutrašnjih poslova, Maraš je ocenio kao "novi, užasno morbidan i monstruozan scenario upakovan u najsavremenije metode specijalnog rata" koji je, kako se navodi u saopštenju, "osmišljen u dedinjskim vilama".

Matićeva tvrdnja da je "kao glavni organizator (Žugićevog ubistva) identifikovan ministar unutrašnjih poslova (Crne Gore) Vukašin Maraš" pokazuje da se "iz tajnih beogradskih kuhinja odvija završna faza scenarija koji poseže za najprljavijim instrumentom pokušaja nasilnog rušenja vlasti u Crnoj Gori", dodaje se u Maraševom saopštenju.

Navodeći da oseća "profesionalnu, moralnu, ljudsku, kolegijalnu i svaku drugu obavezu" da najodlučnije demantuje "monstruozne insinuacije i konstrukcije tzv. saveznog ministra sa informisanje", Maraš je istakao da "nikada ne bi sebi dozvolio da uđe u dijalog sa čovekom koji je lišen osnovnih ljudskih, moralnih, etičkih i svih drugih vrednosti", ali da mora da reaguje jer se "na prostoru Crne Gore odvijaju dešavanja od sudbinskog značaja za njenu dalju budućnost".

Maraš je ocenio da "ne treba biti mnogo pametan da bi se zaključilo da (savezni premijer) Momir Bulatović sa svojom beogradskom bratijom nije slučajno izabrao upravo njega i ustanovu kojom rukovodi" jer su oni "godinama kost u grlu tzv. saveznom premijeru" i "nepremostiva prepreka za nasilno preuzimanje vlasti u Crnoj Gori".

Prema rečima crnogorskog ministra, najnovijim Matićevim istupom "upravo je potvrđeno da je ova velika ljudska tragedija zloupotrebljena na najgori mogući način".


vesti po rubrikama

^hronika

18:00h

U hotelu "Crna Gora" u Podgorici pretučen Zoran Kljajić, uhapšen Aco Đukanović

18:20h

Teška saobraćajna nesreća kod sela Veliki Crljeni, poginula putnica

18:33h

Kragujevac: Student optužen za pokušaj ubistva

18:51h

Beograd: Potegao nož zbog poljupca

19:07h

U Zaječaru osuđen Gradimir Simić, jer je pucao na policajce

23:15h

Aco Đukanović potvrdio da je učestvovao u incidentu u kojoj je povređen član LS: Tuča nema političku pozadinu

23:37h

Amnesti international: NATO kršio zakone rata

   


     


FastCounter by LinkExchange