[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 5. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


04. Jun 2000 16:07 (GMT+01:00)

Predizborni skup Koalicije "Za Jugoslaviju - Momir Bulatović" u Herceg Novom

Ne damo da nam pokradu državu

Božović: Vlast koja je obrukala Crnu Goru treba menjati u celoj Republici

HERCEG NOVI - Nećemo dozvoliti izbornu krađu jer, ako pokradu izbore, pokrašće nam i državu - rekao je Predrag Bulatović, potpredsednik SNP-a, na preksinoćnom promotivnom mitingu na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom. - Nisu izbori bitni za stabilnost regiona, već su pokušaj da se sačuvaju sluge NATO i crnogorska marionetska vlast.

Uprkos tim naporima, aktuelni crnogorski režim već tone, jer ga napušta čak i policija, 5.000 samo u poslednje vreme... Uprkos svim napadima, naša država će opstati jer su srpski i crnogorski narod garancija za to - poručio je Bulatović.

"Vlast koja je ponizila i obrukala Crnu Goru treba prvo menjati u Podgorici i Herceg Novom, a potom u celoj Crnoj Gori", rekao je Zoran Žižić, potpredsednik SNP-a, a Srđa Božović, potpredsednik SNP-a, najavio da će pobedom u ova dva grada biti širom otvorena vrata vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, te da će 11. juna narod izabrati Jugoslaviju.

- Nečasno je, nedostojno, neljudski i nemoralno tražiti i prositi pare od onih koji su rušili i ubijali našu zemlju i naneli nam materijalnu štetu od 100 milijardi dolara. Ako ima pravde i demokratije u svetu moraće da plate ratnu odštetu - rekao je Momir Bulatović, savezni premijer i predsednik SNP-a. - Dok se ova neuka i nedemokratska vlast hvali kako je u Podgorici izgradila 271 metar puta i u radove utrošila pola miliona maraka, dotle neće da vidi šta su sve graditelji izgradili u Srbiji - dodao je savezni premijer, najavivši i realizaciju jugoslovenskog projekta izgradnje vodovoda u Herceg Novom.

Na skupu u Herceg Novom govorili su i Gordana Bulatović (SRS) i Želidrag Nikčević, predsednik SNS-a. Izveden je i bogat zabavni program u kojem su učestvovali dragačevski trubači, Orkestar RTS-a, Miki Jevremović, gosti iz Grčke i drugi.

S.Kosić

 

Dačić: Uvek na istoj strani

- Nismo došli zbog lokalnih izbora jer ćete vi to sami završiti - rekao je Ivica Dačić, predsednik GO SPS Beograda, obraćajući se pristalicama Koalicije "Za Jugoslaviju - Momir Bulatović". - Došli smo da vam kažemo da Srbija nije ono što vi vidite preko vaše državne crnogorske televizije. Srbija je ono što je uvek bila kroz istoriju, slobodna i nezavisna i s bratskim osećanjima za Crnu Goru...

Uvek smo imali iste neprijatelje i uvek iste prijatelje, ali se prvi put u istoriji desilo da je maltene Crna Gora objavila rat Srbiji za vreme NATO napada na našu zemlju. Ali, nikad srpski i crnogorski narod nije bio na različitim stranama. Ima u Srbiji onih koji smatraju da Srbija i Crna Gora ne treba da budu zajedno, ali njih je u Srbiji toliko da mogu da stanu na pola ovog trga. U Srbiji vlada politika nacionalnog jedinstva jer, kad je otadžbina u opasnosti, nema razlike među političkim partijama. Imamo moćne neprijatelje i nemoćne izdajnike, koji podržavaju one koji su nas bombardovali.

Zato smo stali u jedinstveni front odbrane naše zemlje na čelu s našim predsednikom Slobodanom Miloševićem - naglasio je Dačić.


vesti po rubrikama

^politika

15:19h

Kosovo i Metohija posle godinu dana od NATO agresije na našu zemlju

15:27h

Otvoreno pismo Vladana Batića Bernaru Kušneru

15:34h

Ko je ovaj čovek? Ljubomir Tadić

15:47h

Delegati SNS-a odlučili na vanrednoj sednici Skupštine svoje stranke

15:52h

Aktivnosti Koalicije "Da živimo bolje - Milo Đukanović"

16:07h

Predizborni skup Koalicije "Za Jugoslaviju - Momir Bulatović" u Herceg Novom

16:15h

Prof. dr Stevan Lilić o aktuelnom trenutku u Republici

16:27h

"Radionica graditelja bolje Srbije" održana u Pančevu

16:32h

Ukinuti NATO

16:43h

"Glas" istražuje zašto se vlast više plaši Otpora nego opozicije i njenih lidera

16:53h

Uoči potpisivanja ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Beograd - Novi Sad

17:15h

Bratislava Morina za ponedeljak najavila početak povratka Srba u Hrvatsku

22:15h

Čelnici SPS i SNP založili se za opstanak zajednice dve republike: Sama Crna Gora ne treba nikome

22:39h

Matić ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija: Protiv Haga

     


     


FastCounter by LinkExchange