[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 11. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


10. May 2000 14:20 (GMT+01:00)

Zbog obnavljanja povrede mišića zadnje lože, Dejan Savićević odustao od učešća na evropskom prvenstvu

Povreda na povredu

Posle specijalističkog pregleda i lekarskog nalaza u kome se kaže da će zbog obnovljene povrede mišića zadnje lože morati da pauzira više od tri nedelje, Dejan Savićević je doneo definitivnu odluku da reprezentativni dres prepusti nekom mlađem.

Dan Tana u UEFA

Na predlog Komisije za međunarodna pitanja FSJ, Dan Tana će biti kanditat za člana Izvršnog komiteta UEFA . Izbor će biti obavljen na Kongresu evropske fudbalske organizacije koji će biti održan u Luksemburgu 30. juna. Tom prilikom za sedam mesta u izvršnom telu UEFA kandidovaće će 13 predstavnika nacionalnih saveza. Od postanka UEFA 1954. godine, Jugoslavija nikad nije imala predstavnika u nekom od tela evropske kuće fudbala.

- Pre nego što je doneo odluku Dejan se javio u FSJ- kaže generalni sekretar jugoslovenske fudbalske kuće Branko Bulatović i nastavlja- Argumenti su bili iskuljučivo sportski i mi se nismo protivili njegovoj odluci. Sa tim se složio i selektor Boškov. Prema njegovim rečima pauza od tri sedmice je prevelika da bi se uspešno pripremio za takmičenje kao što je prvenstvo Evrope. Posle svega Dejan smatra da bi bilo bolje da mesto u reprezentaciji na ovako važnom takmičenju ustupi nekom mlađem igraču - kaže Bulatović.

Nije Dejan Savićević jedini, koji pred početak priprema plavih kuburi sa povredama. Na istoj listi do duše u malo boljem stanju "stoje" Mihajlović, Mijatović i Jugović.

- Za razliku od Savićevića, oporavak ove trojice se odvija povoljno. Jugović je već ušao u takmičarski deo tima, Mijatović će od 19. maja početi da radi ponom snagom, dok će Mihajlović najverovatnije propustiti samo prvu utakmicu na turneji - prenosi Bulatović.

Pojačana kontrola

Na zasedanju Komisije za hitna pitanja FSJ, usvojen je kalendar takmičenja, uz koga je donesena i odluka o prelaznom roku u 2000.godini. Prema tome takmičenje u Prvoj ligi počeće 12. avgusta i trajati do 17. decembra. Druga liga startuje od 13. avgusta do 26. novembra. Po završetku prvog dela drugoligaške sezone počinje prelazni rok, koji će trajati od 12. do 30. juna. Tokom zasedanja Komisije za hitna pitanja, povoljno je ocenjen rad svih tela FSJ na poboljšanju kvaliteta i regularnosti takmičenja u domaćem fudbalu. Kompletna analiza biće urađena po završetku sezone, uz napomenu da će se u poslednja tri kola prvenstvene trke, pored tajnih kontrolora u istoj ulozi naći i članovi predsedništva FSJ. Da bi se smanjio manevarski prostor za manipulaciju, odlučeno je da sve utakmice u poslednja tri kola počnu u isto vreme.

Kostiću petica

I posle 39. kola Disciplinska komisija FSJ nije imala mira. Zbog udaranja glavom protivničkog golmana na utakmici Budućnost - Proleter sa pet utakmica neigranja kažnjen je igrač Budućnosti Zlatko Kostić. Na istom terenu, zbog prigovora sa dve utakmice je kažnjen igrač Proletera Svetozar Vukašinović, kao i trener zrenjaninskog prvoligaša Zlatomir Mićanović. Zbog pretnji sudiji (Goran Jovanović) tokom poluvremena utakmice Hajduk(Lion) - Budućnost (38.kolo), Disciplinska komisija je zatražila pismenu izjavu od direktora Hajduka Ljubomira Popovića.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

14:20h Dejan Savićević odustao od učešća na evropskom prvenstvu
14:25h Bura u pirejskoj košarkaškoj luci
14:30h Vermezović od leta trener Partizana?
14:35h

Pred učešće jugoslovenske odbojkaške reprezentacije u Svetskoj ligi

14:40h Ćurčija, olimpijski reprezentativac Australije naredne dve godine u Partizanu
14:45h Nekadašnji as crno-belih Nikola Lončar završio odiseju u Cuketiju
14:50h Spisak košarkašica: Plave na okupu
14:55h Antić u Atletiku, ali ne za džabe!
15:02h Ovomesečna rang lista FIFA
18:30h Predsednik FIFA obećao Africi Mondijal 2006.
18:50h Vaterpolo turnir u Hanoveru: Jugoslavija - Grčka 8:8
     


     


FastCounter by LinkExchange