[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 9. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


08. May 2000 18:50 (GMT+01:00)

Princ Endrju ne isključuje ponovnu ženidbu sa bivšom ženom

Venčanja (ne)će biti?

Svadbena zvona mogla bi drugi put da zazvone za britanskog princa Endrjua i njegovu bivšu, ali ne baš tako otuđenu suprugu, crvenokosu vojvotkinju od Jorka.

Srednji sin kraljice Elizabete i vojvotkinja, popularna pod nadimkom Fergi od devojačkog imena Sara Ferguson, razveli su se 1996, ali su ostali u izuzetno dobrim odnosima i žive pod istim krovom - u različitim krilima Endrjuove rezidencije Saninghil nedaleko od Londona - sa svoje dve kćerke Beatrisom (11) i Evgenijom (10).

"Ponovnu ženidbu ne isključujem, ali ni ne planiram", izjavio je princ Endrju "Tatleru", luksuznom magazinu za visoko društvo u kojem intervju treba da bude objavljen u junu, ali je na tajanstven način procureo u britansku štampu.

Fergi je bila isto toliko enigmatična: "Ako je to suđeno da se desi, super. Nije u planu, ali nije ni isključeno."

Renesansa kraljevske romanse označila bi potpuni zaokret u glasinama da je Fergi ohrabrivala svog bivšeg muža - koga su britanski tabloidi prozvali "pohotni Endi" zbog nekadašnjeg burnog ljubavnog života - da se upusti u vezu sa "Plejbojevom" devojkom sa naslovne strane i bivšim modelom za "vonderbra" prslučiće Kapris. Endrju je u intervjuu demantovao glasine da je imao avanture sa Kapris i francuskom igračicom golfa Odri Rembo.

Bakingemska palata, koja nije krila radost kada je Fergi videla leđa pošto je njen brak sa Endrjuom propao 1992. godine, saopštila je da su ovakva nagađanja "preuranjena jer to jednostavno nije aktuelno". I ostali poznavaoci prilika na britanskom dvoru odbacili su ideju o ponovnom venčanju kao smešnu, tvrdeći da nema šansi da se Fergi vrati u kraljevsku porodicu zbog toga što se gadno "zamerila sivim eminencijama na dvoru".

Fergi je podigla perje na dvoru pošto je uporno odbijala da se pridržava krutog protokola na račun zabave i uživanja. Fotografije tada još udate vojvotkinje u toplesu sa teksaškim biznismenom Džonom Brajanom na jugu Francuske navele su svojevremeno londonski "Ivning standard" da je proglasi "vojvotkinjom vulgarnosti".

Verovatno ni sama Fergi, koja je pre udaje za Endrjua 1986. radila kao direktor izdavačke kuće, ne bi htela da se vrati u kraljevski "akvarijum za zlatnu ribicu".

Članak u "Tatleru", međutim, prikazuje sliku srećnog porodičnog života princa Endrjua i njegove bivše supruge.

"Činjenica je da smo se venčali i da nam je bilo divno, ali iz nekog razloga, ne znam kog, brak nije funkcionisao", rekao je 40-godišnji Endrju. Analizirajući raspad svog braka, princ je govorio o pritiscima kojima su izloženi brakovi članova kraljevske porodice, koje su još više pogoršavali dugi periodi koje je on provodio na moru kao pomorski oficir.

"Sara i ja smo izračunali da smo se u jednom periodu viđali samo 40 do 50 dana godišnje." On je na sebe preuzeo krivicu što nije shvatio "povike u pomoć" sve dok nije bilo prekasno da spreči propast braka. "I Sara i ja smo rešeni da od našeg odnosa više ne napravimo glupost. Kao individualne ličnosti smo uspešniji nego kao par."

Vojvotkinja od Jorka, koja takođe ima 40 godina, okarakterisala je svoj odnos sa princem kao "izuzetan i vrlo originalan". Uprkos animozitetu koji prema njoj gaji Endrjuova porodica, posebno njegov otac princ Filip, Fergi je uspela da sa bivšim mužem očuva bliske odnose, pa je čak u februaru organizovala proslavu njegovog 40. rođendana na koji je pozvala pet Endrjuovih bivših devojaka.

J. Pejčinović


vesti po rubrikama

^reportaža

17:13h Novi zakon u poljoprivredi uznemirio mačvanske seljake
17:48h

"Električni orgazam" bez ikakvih problema svirao u Zagrebu

18:22h U blizini ruske luke Murmansk godinama skladišten nuklearni otpad
18:50h Princ Endrju ne isključuje ponovnu ženidbu sa bivšom ženom
     


     


FastCounter by LinkExchange