GLAS JAVNOSTI  

Ambasador M

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. maj 2000.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. May 2000 14:55 (GMT+01:00)

Jovan Sekulić - zapisi iz Brazila (1)

U poseti fudbalskom velikanu iz Rio de Žaneira

Igraj Flamengo

Rođen 1895. godine, Flamengo je jedan od brazilskih velikana koji vapi za titulama koje mu nedostaju poslednjih godina. S velikim ponosom u klubu iz Rio de Žaneira podsećaju na vreme Zika kada su crveno-crni osvajali i svetske trofeje.

Upravo zbog toga, Flamengo je u zimskom prelaznom roku doveo našeg Dejana Ramba Petkovića, ali su se "izmigoljili" Kolumbijac Fredi Rinkon i Ze Elijaš...

Predsednik Edmundo dos Santos Silva ne krije da želi ponovo veliki Flamengo, jer svi smatraju da su i dalje najveći i najpopularniji klub u Brazilu.
- Pokušaćemo i ove godine da stignemo do titule, ali treba priznati da su Vasko da Gama i Korintijans, ipak, u prednosti, a da je Palmeiras u ravni s nama...

Mala Marakana

Flamengo utakmice igra na Marakani i jedini je klub u Riju koji nema svoj stadion!? Zato igra na legendarnom zdanju, koje je nekada moglo da primi i 200.000 navijača. Međutim, posle renoviranja, dobilo se na konforu, a izgubilo na kapacitetu. Tako sada na ogromnim betonskim tribinama može da stane "samo" 115.000 navijača, ali predstoji još jedna rekonstrukcija posle koje će "Marakana" imati 90.000 sedećih mesta.

Pojačanja, pojačanja... stalna priča. Veliki biznismen na čelu moćnog kluba, međutim, spušta loptu:
- Do leta ćemo sa ovim snagama (u Brazilu je sada tek počela jesen), a potom imamo velike planove. Vratićemo neke bivše igrače, vratićemo i neke naše internacionalce, angažovaćemo, svakako, ako bude potrebno, i nekog stranca... U svakom slučaju, budite sigurni: stvorićemo moćan tim!

Iako se na svakom koraku oseća veličina kluba, Rambo ukazuje i na drugu stranu medalje:
- Nesporno je da je Flamengo najveći klub u Brazilu, istorija to potvrđuje, ali smatram da i pored svega, organizaciono nije na takvom nivou. Kada se samo setim beogradskih dana... Bio sam i u Real Madridu i drugim španskim klubovima, igrao u Italiji, ali tvrdim, Crvena zvezda je po organizaciji svakako klub koji spada u svetsku elitu. Da je Flamengo i nalik na crveno-bele, svakako bi bio prvak Brazila!

U osmomilionskom Riju, fudbaleri Flamenga moraju da imaju dobre automobile, da bi stigli na vreme da odgovore obavezama. Jer, treniraju u jednom delu grada, igraju u drugom, a klupske prostorije su u trećem. Biće im lakše za koju godinu jer je u planu izgradnja stadiona.

Sutra: Romario menja Luksemburga


vesti po rubrikama

^sport

14:10h

EP u Holandiji i Belgiji, poslednji Piksijev reprezentativni izazov

14:20h

Ješić i posle remija u Kragujevcu (1:1) ostaje na klupi crno-belih

14:30h

Jugoslovenski vaterpolisti u Hanoveru, u kvalifikacijama za OI, pobedili i Holandiju

14:40h

Izraelci nemoćni protiv Jugoslavije u finalu

14:45h

Šampionska pesma Crvene zvezde protiv Obilića na Đurđevdan

14:50h

Odbojkaška reprezentacija u zaletu na Svetsku ligu

14:55h

Jovan Sekulić zapisi iz Brazila (1): U poseti fudbalskom velikanu iz Rio de Žaneira

23:26h

Budućnost šampion!

     


     


FastCounter by LinkExchange