GLAS JAVNOSTI  

Ambasador M

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. maj 2000.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. May 2000 17:00 (GMT+01:00)

Zapaljene kuće

ORAHOVAC - Kuća Trajka Milićevića u delu Orahovca koji razdvaja srpski od šiptarskog dela grada, preksinoć je izgorela u požaru. Izvori Bete naveli su da su "požar podmetnuli albanski ekstremisti". Vatra se brzo proširila i zahvatila celu kuću, a potom se prenela na obližnju kuću Milićevićevog brata Spasoja. Kuće braće Milićević u Orahovcu nalaze se na tridesetak metara udaljenosti od prvog punkta Kfora, koji drže nemački vojnici.

Izgorela "Evropa"

GNJILANE - Jedna osoba albanske nacionalnosti nastradala je u požaru u subotu u kojem je potpuno uništen hotel "Evropa" u Gnjilanu. Nastradala osoba, čije je telo ugljenisano, radila je u hotelu kao ugostitelj. Kfor još nije utvrdio uzroke požara, a gnjilanski Srbi kažu da albanski izvori ukazuju da je požar izazvan vatrom iz obližnjih kontejnera u kojima je upaljeno smeće.

Sumnja

BEOGRAD - Britanska vlada odlučila je da unosan posao čišćenja mina na Kosovu poveri firmi "Difens sistem" koja je u prošlosti optuživana za kršenje ljudskih prava, preneo je juče londonski "Obzerver". Taj nedeljnik navodi da je ova firma u prošlosti izazvala zabrinutost svojim delovanjem u Kongu i Kolumbiji, gde je bila unajmljena da štiti instalacije britanske petrolejske kompanije "Britiš petroleum".

Ukrali traktor

PRIŠTINA - U selu Gornja Brnjica, kod Prištine, albanski kriminalci su noćas iz dvorišta Srbina Dragoljuba Trajkovića ukrali traktor. Lopovi su, oko tri časa posle ponoći, pokušali da traktor "upale" na licu mesta, a pošto im to nije uspelo, vezali su ga za kombi i odvukli u pravcu Prištine.

Komemoracija

PRIŠTINA - Akademija nauka i umetnosti Kosova i Demokratski savez Kosova održali su u Prištini komemoraciju povodom godišnjice ubistva Fehmija Aganija i istaknutog aktiviste DSK. Albanski mediji u Prištini tvrde "da je Fehmi Agani, tokom prošlogodišnjeg rata na Kosovu ubijen od strane srpske policije". MUP Srbije se povodom Aganijevog ubistva nije izjašnjavao.

Memoari

BEOGRAD - Londonski "Sandej tajms" preneo je u nedelju da britanski general, ser Majkl Džekson, koji je komandovao snagama NATO-a na Kosovu, sprema memoare u kojima će kritikovati saveznike, pre svega Amerikance i Francuze, zbog nekompetentnosti i odsustva integriteta.


vesti po rubrikama

^politika

15:15h

Nastavljen štrajk glađu Srba u mitrovičkom zatvoru

15:20h

Ivanović o kompromisu koji nudi Trajković: Dva puta izlaska iz krize

15:25h

Izgradnja kosmetske infrastrukture

15:40h

Zbog ubistva Živka Stolića, Srbi blokirali put u Klokotu

15:45h

Sokolj Ćuse o jedanaestomesečnom učinku Kfora na Kosovu: Fijasko Kušnerove misije

15:50h

Furnas: Još dvadeset miliona evra za Crnu Goru

16:00h

Ko je ovaj čovek: Velizar Đerić

16:10h

MUP Požarevac ni u nedelju nije odgovorio na zahtev opozicije za održavanje mitinga

17:00h

Zapaljene kuće u Orahovcu

23:15h

Gračanica: Opet napadi

     


     


FastCounter by LinkExchange