GLAS JAVNOSTI  

Ambasador M

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. maj 2000.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. May 2000 15:45 (GMT+01:00)

Sokolj Ćuse o jedanaestomesečnom učinku Kfora na Kosovu

Fijasko Kušnerove misije

"Šef Unmika razgovara s pionima zla"

BEOGRAD - Mirovna misija Bernara Kušnera je, prema oceni predsednika Demokratske reformske partije Albanaca Sokolja Ćuse, propala.

Govoreći za "Glas" o jedanaestomesečnom učinku boravka Kfora i Unmika na Kosovu i Metohiji, Ćuse je podsetio da se u tom periodu dogodio egzodus ne samo Srba s ovih prostora već i Albanaca koji nisu prihvatili politiku Hašima Tačija i njegovih sledbenika.

Promašaj

Politika koja se vodi na Kosmetu pokazala se, uveren je Ćusa, promašenom.
- Budućnost će pokazati koliko je ova politika bila pogrešna. Zakonodavni sistem na Kosovu i Metohiji, za koji mnogi kažu da je zapravo Kušnerov sistem, u potpunom je kolapsu, a ništa bolje stanje nije ni u drugim oblastima - kaže Ćuse.

Kakvo je trenutno stanje na Kosovu i Metohiji?
- Stanje u Pokrajini i dalje, skoro 11 meseci posle dolaska takozvane mirovne misije, je alarmantno. Bivši pripadnici takozvane OVK, a sada nekog Zaštitnog korpusa, hapse ljude, vrše ispitivanja i mnoge kriminalne radnje, pri čemu često i fizički maltretiraju sve one koji se ne povinuju njihovim željama. Oni pod patronatom svog vođe Hašima Tačija sprovode racije, oduzimaju privatna vlasništva, nezakonito naplaćuju porez, upravljaju demonstracijama, a sve uz blagoslov i toleranciju Civilne misije UN na Kosovu i Metohiji. Albanski narod na Kosovu i Metohiji je zabrinut zbog ovakvog ponašanja terorista i njihovih pomagača, u ovom slučaju Unmika i Kfora. Zbog toga i upozoravamo na katastrofalne posledice, ukoliko se ne stane na put ovom haosu i bezakonju.

Ko je kriv za ovakvo stanje na Kosovu i Metohiji?
- Tokom proteklih skoro 11 meseci Kušner je pokušao da nađe rešenje Kosmetskog problema u razgovoru ne sa legitimnim predstavnicima vlasti u Srbiji i SRJ, bilo kod Albanaca ili kod Srba, već s ljudima koji ni u kom slučaju ne predstavljaju svoj narod. On razgovara s grupom ljudi koji su zloupotrebljeni i postali pioni svetskog zla. Zato kažem da deo krivice za alarmantno stanje na Kosovu i Metohiji, na kome cvetaju kriminal i bezakonje, snosi i sam šef Unmika Bernar Kušner.

Kakve su posledice?
- Direktna posledica toga jesu svakodnevna ubistva, pljačke i druga kriminalna dela, na šta ovih dana upozorava čak i policija UN. Bez obzira na to što se u Rezoluciji SB UN 1244 kaže da će se na Kosmetu primenjivati zakoni Srbije i SRJ, Kušner je i to prekršio postavljajući neke svoje sudije i tužioce iz redova separatističke OVK. U takvim okolnostima, na šta sve češće upozoravaju mnogi strani posmatrači na Kosmetu, ustaljena je pojava da se čak i najteži albanski kriminalci gotovo automatski oslobađaju, što smeta velikom broju poštenih Albanaca, meštana Kosova i Metohije.

Lj. Staletović


vesti po rubrikama

^politika

15:15h

Nastavljen štrajk glađu Srba u mitrovičkom zatvoru

15:20h

Ivanović o kompromisu koji nudi Trajković: Dva puta izlaska iz krize

15:25h

Izgradnja kosmetske infrastrukture

15:40h

Zbog ubistva Živka Stolića, Srbi blokirali put u Klokotu

15:45h

Sokolj Ćuse o jedanaestomesečnom učinku Kfora na Kosovu: Fijasko Kušnerove misije

15:50h

Furnas: Još dvadeset miliona evra za Crnu Goru

16:00h

Ko je ovaj čovek: Velizar Đerić

16:10h

MUP Požarevac ni u nedelju nije odgovorio na zahtev opozicije za održavanje mitinga

17:00h

Zapaljene kuće u Orahovcu

23:15h

Gračanica: Opet napadi

     


     


FastCounter by LinkExchange