GLAS JAVNOSTI  

Ambasador M

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. maj 2000.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. May 2000 15:20 (GMT+01:00)

Oliver Ivanović o kompromisu koji nudi Trajković

Dva puta izlaska iz krize

BEOGRAD - Srbi iz severnog dela Kosova nisu za sukobe sa svojim sunarodnicima koji su opstali u centralnom delu južne srpske Pokrajine. I oni se slažu da podele nisu potrebne, ali će nastaviti sa politikom koju vode skoro godinu dana. Izjavu Momčila Trajkovića, predsednika SNV Kosova i Metohije, Oliver Ivanović, predsednik IO SNV Kosovske Mitrovice prihvatio je s čuđenjem.

Rada Trajković: Pogubne nesloge

Rada Trajković, posmatrač u PAVK-u, prilikom nedavnog boravka u Beogradu izjavila je da među Srbima na Kosovu postoje dve koncepcije viđenja izlaska iz sadašnje krize. Opcija SNV Kosova i Metohije, čiji je ona član, za saradnju sa međunarodnom zajednicom. Nedavno formirani Komitet za povratak Srba ima poziciju da vrati ljude i Trajković očekuje zajednički projekat s Mitrovčanima. Prema njenim rečima, srpska zajednica na Kosovu je slaba, Srbi moraju da deluju zajedno, i svako drugačije ponašanje bilo bi pogubno.

- Očigledno je da Trajković nije shvatio suštinu naših razlika. One su u različitom viđenju puteva izlaska iz krize i prevazilaženju sadašnje situacije koja je veoma teška po srpski narod. Za njih je put prevazilaženja krize bezuslovna kooperacija s Unmikom i Kforom. Mi put prevazilaženja krize vidimo u preciznom i konkretnom ukazivanju na nedostatke u propuste Misije UN.

Pritom tražimo da se nedostaci isprave i bezuslovno primeni Rezolucija SB UN 1244, uz postepeno pripremanje stanovništva za punu integraciju u novo kosmetsko društvo, što je neminovno. Ali, i kada se to dogodi Kosovo i Metohija moraju ostati deo Srbije i Jugoslavije. To je, uz povratak Srba na svoja ognjišta uslov svih uslova, a na ulazak u PAVK radi borbe za ostvarenje tog cilja.

Kad članovi SNV iz centralnog Kosova shvate da imaju pogrešan pristup uvideće da problem nije u tome ko će biti na funkciji - rekao je za " Glas" Ivanović.

Lj. S.


vesti po rubrikama

^politika

15:15h

Nastavljen štrajk glađu Srba u mitrovičkom zatvoru

15:20h

Ivanović o kompromisu koji nudi Trajković: Dva puta izlaska iz krize

15:25h

Izgradnja kosmetske infrastrukture

15:40h

Zbog ubistva Živka Stolića, Srbi blokirali put u Klokotu

15:45h

Sokolj Ćuse o jedanaestomesečnom učinku Kfora na Kosovu: Fijasko Kušnerove misije

15:50h

Furnas: Još dvadeset miliona evra za Crnu Goru

16:00h

Ko je ovaj čovek: Velizar Đerić

16:10h

MUP Požarevac ni u nedelju nije odgovorio na zahtev opozicije za održavanje mitinga

17:00h

Zapaljene kuće u Orahovcu

23:15h

Gračanica: Opet napadi

     


     


FastCounter by LinkExchange