GLAS JAVNOSTI  

Ambasador M

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. maj 2000.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. May 2000 15:15 (GMT+01:00)

Nastavljen štrajk glađu u mitrovičkom zatvoru

Jedan zatvorenik u kritičnom stanju

Arsenije Vitošević (62) prebačen u bolnicu. Pozlilo i Dritonu Ćosi. Štrajk nastavilo 36 Srba i 5 Roma

KOSOVSKA MITROVICA (Beta) - Arsenije Vitošević (62) iz Orahovca, koji sa ostalim zatvorenicima u Okružnom zatvoru u Kosovskoj Mitrovici od 10. aprila štrajkuje glađu, u teškom je stanju i prebačen je u bolnicu.

Vitošević je u subotu posle podne u Okružnom zatvoru u severnom delu Mitrovice izgubio svest i prebačen je na interno odeljenje gradske bolnice.

Dežurni lekari u bolnici saopštili su da je zbog iscrpljenosti, visokog krvnog pritiska i moždane krize Vitošević u veoma teškom stanju i da se oni bore za njegov život. Ovaj Srbin je i ranije bolovao od srčanih tegoba.

Kod Vitoševića je primetna i depresija, a lekari su iz razgovora sa njim saznali da mu je u Orahovcu pre dve godine kidnapovan sin, o kojem još nema nikakve informacije.

Kriv Unmik

BEOGRAD (Beta) - Srpski pokret obnove optužio je u nedelju Unmik da je odgovoran za "dramu 42 pritvorenika srpske i romske nacionalnosti koji u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici štrajkuju glađu". U saopštenju SPO ocenjuje se da je Unmik odgovoran jer je, uspostavljanjem etnički čistog albanskog pravosuđa, stvorio "nelegitimne i pristrasne pravosudne institucije na Kosovu i Metohiji u službi albanskog ekstremizma".

Prema nalazima lekarskog konzilijuma bolnice u Mitrovici, među štrajkačima glađu u Okružnom zatvoru ima još deset osoba sa visokim krvnim pritiskom, pa postoji opasnost da i kod njih dođe do iste pojave.

Još jednom pritvoreniku u Okružnom zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice pozlilo je juče zbog štrajka glađu, saopštio je član Jugoslovenskog komiteta za saradnju sa Unmikom Jovica Jovanović. On je rekao da je Dritonu Ćosi pozlilo oko 11.30 i da je iscrpljen. Jovanović je dodao da je Ćosi ukazana lekarska pomoć u zatvoru i da on nije prebačen u gradsku bolnicu.

U Okružnom zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, koji je pod međunarodnim nadzorom, od 10. aprila glađu štrajkuje 36 Srba i pet Roma.


vesti po rubrikama

^politika

15:15h

Nastavljen štrajk glađu Srba u mitrovičkom zatvoru

15:20h

Ivanović o kompromisu koji nudi Trajković: Dva puta izlaska iz krize

15:25h

Izgradnja kosmetske infrastrukture

15:40h

Zbog ubistva Živka Stolića, Srbi blokirali put u Klokotu

15:45h

Sokolj Ćuse o jedanaestomesečnom učinku Kfora na Kosovu: Fijasko Kušnerove misije

15:50h

Furnas: Još dvadeset miliona evra za Crnu Goru

16:00h

Ko je ovaj čovek: Velizar Đerić

16:10h

MUP Požarevac ni u nedelju nije odgovorio na zahtev opozicije za održavanje mitinga

17:00h

Zapaljene kuće u Orahovcu

23:15h

Gračanica: Opet napadi

     


     


FastCounter by LinkExchange