GLAS JAVNOSTI  

Ambasador M

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. maj 2000.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. May 2000 16:36 (GMT+01:00)

36. susreti profesionalnih pozorišta Srbije

Za početak "Vlast"

Šabačko pozorište ima toliko novca da kolege može da dočeka samo sa opranim prozorima

ŠABAC - Od ponedeljka do 18. maja u Šapcu, gradu koji ovih dana slavi 160 godina pozorišne tradicije, održaće se 36. susreti profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".

Susrete će otvoriti Narodno pozorište iz Šapca predstavom "Vlast" Branislava Nušića u režiji Mire Banjac. Pored šabačkog, na ovogodišnjim Susretima učestvuje još 10 profesionalnih pozorišta iz Srbije: Narodna pozorišta iz Sombora, iz Užica, Leskovca, Zaječara, Vranja, Prištine, Kragujevca, Niša, Pirota i Velike Plane. Žiri koji će ocenjivati predstave i dodeliti nagrade radiće u sastavu: Aleksandar Đorđević, Miroslav - Buca Mirković i Eva Ras.

Zlatica Popović, direktor šabačkog Narodnog pozorišta, kaže: - Iako smo od opštine Šabac dobili obećanje da će nas finansijski pomoći, glumce Srbije možemo da dočekamo samo sa sveže opranim prozorima.

Za 10 godina, kada je Šabac poslednji put bio domaćin susreta, nismo uspeli čak ni zgradu pozorišta da okrečimo. Onda znajte u kakvim se uslovima nalazi kultura u ovom gradu. Inače, ovo će biti smotra domaćih tekstova. Samo dve predstave igraće se po tekstovima inostranih autora.

U pratećem programu Susreta u Šapcu biće predstavljene i dve knjige: "Paja Minčić" Milosava - Buce Mirkovića i "Knjiga o Nušiću" Dragane Čolić. Susreti profesionalnih pozorišta završiće se 18. maja Nušićevim "Pokojnikom"u režiji Nebojše Bradića i izvođenju somborskog Narodnog pozorišta.

D. V. M.


vesti po rubrikama

^kultura

16:36h

Šabac: 36. susreti profesionalnih pozorišta Srbije

16:56h

Grafike Rade Selaković u Galeriji "Glas"

17:49h

Fej Danavej nedavno obznanila: Možda u Almodovarovom filmu

18:46h

U školi animiranog filma u Vranju: Tri filma za Unicef

18:58h

Montipajtonovac Džon Kliz u pionirskoj ulozi

     


     


FastCounter by LinkExchange