[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 8. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


07. May 2000 19:24 (GMT+01:00)

Većina hotela i restorana istakla cene proslave ispita zrelosti

Ponuda bogata, cene šarolike

Ugostitelji garantuju dobar provod, bezbednost i vrhunsku uslugu

BEOGRAD - Školska godina polako se približava kraju i gotovo svi đaci jedva čekaju dvoipomesečni raspust, ali maturanti sigurno imaju najviše razloga za radost.

Uprkos predstojećim prijemnim ispitima za fakultete i ocenama koje ubrzano treba popravljati, osamnaestogodišnjake najviše okupira razmišljanje o maturskoj večeri. Mnoge škole već su odlučile gde će proslaviti ovaj važan dan, iako je ponuda beogradskih hotela i restorana prilično šarolika.

Neki direktori su, uprkos nešto višim cenama, zaključili da za "Hajat" ili "Interkontinental" vredi odvojiti više novca.
- I ranije smo slavili maturu u "Interkontinentalu" i veoma smo zadovoljni. Prostor je dovoljno veliki, organizacija i program su dobri, a bezbednost je na visokom nivou. Bitan je i ambijent, primeren mladim damama u večernjim haljinama - priča Mirko Sarić, direktor Pravno-birotehničke škole.

Direktori imaju korist

Organizatori maturskih večeri tvrde da priče pojedinih direktora da đacima prepuštaju izbor mesta gde će provesti to veče često nisu tačne.

Pojedine proslave tog tipa prave se u saradnji sa direktorima i, prema rečima organizatora, oni osim dobrog provoda imaju i konkretnu korist.

Ova škola izabrala je ponudu od 45 maraka koja se plaća u dinarskoj protivvrednosti u tri rate. Osim toga, 25 učenika i razredne starešine dobijaju gratis večeru.

U Trgovačkoj školi još nisu odlučili koju ponudu će odabrati. Direktor Zoran Debeljković kaže da je odziv đaka za sada slab, jer su više okupirani ocenama.

U "Hajatu" ističu da noć za pamćenje nije obično matursko veče, već pravi bal. Procedura predviđa da pozdravnu reč održe direktor i jedan učenik škole, a da dvoje đaka valcerom otvore ples. Domaćin bogatog programa, koji uključuje i razna takmičenja, biće Ivana Bojić, a večera će biti servirana po principu švedskog stola. Profesorima je naročito važno da je bezbednost zagarantovana.

U Kristalnu dvoranu ne može da uđe niko van spiska, a nemoguće je uneti oružje, alkohol ili druga stimulativna sredstva. Organizatori priznaju da je cena od 46 poena, odnosno nešto više od hiljadu dinara, visoka za roditeljski džep, ali naglašavaju da nisu želeli da je smanjuju time što će ogoliti ponudu.

Možda je to jedan od razloga što je u "Hajatu" ostalo još slobodnih termina, mada je i ovde predviđeno plaćanje na rate.

Hotel "Mihajlovac" na Banovom brdu organizovaće i velike i male mature, a cena ponude kreće se od 11 do 20 maraka, u zavisnosti od toga da li se škola opredelila za standardni meni ili za švedski sto. Između ove dve krajnosti postoji još gotovo 15 varijanti jelovnika. Učenike će zabavljati orkestar, a planirano je i takmičenje za najbolje odeljenje. Fajront je predviđen za četiri sata posle ponoći.

Svi koji žele da maturu proslave u hotel "Park", to će morati da učine preko agencije, koja obezbeđuje muziku, dok je osoblje hotela zaduženo za prostor i hranu. Svečana večera staje od 250 do 350 dinara, a kompletan program još je u fazi definisanja.

"Metropol" i "Jugoslavija" osnovnim školama nude meni, piće i muzički program za 390 dinara, a srednjoškolci će morati da odvoje 600 dinara. Njih će tokom večeri zabavljati Željko Ninčić iz "Audicije" i Pile.

J.Mitić


vesti po rubrikama

^društvo

16:08h

Naučnici konstatovali: Loš kvalitet vode za piće u Srbiji

16:18h

Zanimljivi rezultati elektrolize vode u "Zepter" filterima

18:14h

Srđan Milivojević, aktivista Narodnog pokreta "Otpor"iz Kruševca, još 1991. poručio Miloševiću: Narod smo Srbije, a ne Vaš

19:24h

Leskovac: Komunalni inspektori zaplenili štampu

21:35h

Većina hotela i restorana istakla cene proslave ispita zrelosti: Ponuda bogata, cene šarolike

23:22h

"Otpor" najavljuje: Zamrzavanje aktivnosti

   


     


FastCounter by LinkExchange